Informació general

Ventada

Un nou episodi de fort vent provoca destrosses en l'arbrat i el mobiliari urbà

Ratxes de més de 80 km/hora van provocar la caiguda d'alguns arbres i danys en tanques, mobiliari i façanes. Durant tota la jornada de dissabte es va activar l'alerta taronja a pràcticament tota la demarcació

Per Redacció

Imatge d'una branca trencada d'un arbre de l'avinguda de la Llosa
Imatge d'una branca trencada d'un arbre de l'avinguda de la Llosa | Lluís Rovira i Barenys

El nou episodi de vent d'aquest cap de setmana a Cambrils va tornar a provocar nombroses incidències al municipi. Les ratxes de vent més intenses –de més de 80 km/h– es van produir a partir del migdia de dissabte i es van allargar durant tota la jornada. De fet, a la comarca del Baix Camp i a pràcticament tota la demarcació tarragonina es va activar l'alerta taronja, des de les 13 hores fins la 1 de la matinada de diumenge. Segons dades facilitades per fonts municipals a revistacambrils.cat, es van comptabilitzar sis arbres caiguts, dos cotxes afectats, contenidors moguts i una dotzena d'incidències per danys en tanques, mobiliari i façanes. Durant la tarda de dissabte es van tancar els parcs públics i es van haver d'ajornar els partits de futbol als camps municipals com el que havia de jugar el Cambrils Unió davant del Riudoms.

A tall d'exemple, a l'avinguda de Vilafortuny va caure una olivera i es van retirar les branques de la via pública; al carrer de Jonc va volar una planxa o al carrer del Segre també va caure una estructura a un pati veïnal. Al parc del Pescador un fanal va estar a punt de caure –es va avisar a l'electricista– i es va demanar la retirada de diversos vehicles per evitar el perill de caiguda d'alguna peça. També es va registrar la caiguda de diferents contenidors a la via –ocupant carrils de circulació– a diversos punts del municipi. A la zona enjardinada del carrer de Jaume Ferran també es van localitzar un parell de pins inclinats amb les arrels aixecades i amb risc de caiguda, mentre que a la plaça de Mossèn Joan Batalla també va caure un arbre. Ja a la mitjanit de dissabte a diumenge, la Policia Local va rebre l'avís d'una tanca d'obra caiguda pel vent a l'avinguda de la Llosa. 

Recordem que aquest mateix mes, el passat 3 de novembre, també hi va haver un fort temporal de vent amb una afectació molt important a l'arbrat del municipi, així com talls en la circulació ferroviària.

Comenta aquest article