Informació general

Escombraries

Comença la substitució dels nous contenidors soterrats de recollida selectiva

De moment s'han instal·lat 13 àrees a diferents punts del municipi d'un total d'una setantena de noves bateries. Recordem que aquesta substitució arrossega força endarreriment d'ençà de la presentació dels nous contenidors, el febrer de 2018

Per Berta Ruiz

Imatge d'una nova bateria de contenidors de recollida selectiva
Imatge d'una nova bateria de contenidors de recollida selectiva | Berta Ruiz

Aquestes darreres setmanes s'ha iniciat la instal·lació dels nous contenidors soterrats de recollida selectiva. De moment ja s'han instal·lat 13 àrees a diferents punts del municipi d'un total d'una setantena de noves bateries de contenidors. Es tracta d'uns nous contenidors compactes, d'una sola peça i que es buidaran per sota, qüestions que reduiran els sorolls i tindran una major higiene dels actuals. Des de l'Ajuntament de Cambrils s'ha informat a revistacambrils.cat que aquests treballs de substitució són força laboriosos i que es faran en dues tongades –amb una aturada durant l'estiu–. De fet, està previst que es completi tot el canvi cap a finals d'any. 

Recordem que aquesta substitució dels contenidors soterrats de recollida selectiva ja arrossega força endarreriment d'ençà que es van presentar els nous contenidors del servei de recollida de residus, així com la renovació del parc mòbil de neteja viària de Cambrils. Concretament, aquesta presentació tenia lloc el 22 de febrer de 2018. Aleshores es va informar que durant 2018 es renovarien els contenidors soterrats de les 70 àrees que hi ha al municipi. La poca celeritat en aquesta renovació dels contenidors soterrats va portar a que, el maig de 2018, el grup de Ciutadans es queixés en sessió plenària. En aquell moment, el regidor d'Urbanisme -Antonio Laguna– va reconèixer públicament que hi havia hagut un endarreriment en el desplegament dels contenidors soterrats i va afirmar que al mes d'octubre de 2018 estarien ubicats al 100%. Un nou termini que tampoc es va complir. Aquest mes d'abril de 2019 ha estat quan, finalment, s'han iniciat els treballs de substitució. 

Substitució del miler de contenidors aeris

Per altra banda, en la mateixa presentació de febrer de 2018 també es va informar que els nous models de contenidors aeris substituirien els 1.000 existents fins aleshores per a les diferents fraccions dels residus (matèria orgànica, paper, vidre, envasos i resta). Aquesta acció sí es va dur a terme en les setmanes posteriors. Aquests contenidors ben presents ja als carrers del municipi són contenidors de càrrega lateral, que presenten una imatge més moderna, amb doble boca i anti-bolcada. D’aquesta manera s’ha volgut homogeneïtzar tots els models de contenidors.

Comenta aquest article