Informació general

Cooperativa Agrícola

La Cooperativa Agrícola torna a col·locar el cartell de «Es ven» a l'edifici del Museu Agrícola

Fa sis mesos el va col·locar i poc després el va retirar quan es van iniciar converses amb l'Ajuntament. Les converses amb l'Ajuntament continuen però, de moment, no hi ha res tancat

Per Lluís Rovira i Barenys

El nou cartell anunciant la venda del Museu Agrícola es va col·locar el dimecres de la setmana passada
El nou cartell anunciant la venda del Museu Agrícola es va col·locar el dimecres de la setmana passada | Lluís Rovira i Barenys

La Cooperativa Agrícola ha tornat a col·locar el cartell de "Es ven" a l'edifici del Museu Agrícola, un cartell que havia col·locat per primera vegada a meitats del mes de setembre de l'any passat i que va retirar, poc després, quan es van iniciar converses amb l'Ajuntament de cara a la seva adquisició. Ara, mig any després, el cartell s'ha tornat a col·locar després que l'adquisició de l'antic celler cooperatiu no s'hagi materialitzat. Precisament aquest passat dimecres es va fer la darrera reunió a dues bandes, amb representants de la Cooperativa i de l'Ajuntament, però, sense cap resultat concret. Fernando Sarasa, director comercial de la Cooperativa Agrícola, ha explicat a revistacambrils.cat que "no hi ha res en ferm amb l'Ajuntament, l'edifici continua en venda. És públic que l'Ajuntament ha mostrat interès però no hi ha res tancat". Sarasa precisa que aquestes converses amb l'Ajuntament "no s'han trencat però el que veiem és que s'allarguen i no ens hem de tancar a altres opcions que potser ja hi són o que hi poden ser". El director comercial de la Cooperativa Agrícola també vol deixar clar que "el que mana el Pla de Viabilitat és vendre el patrimoni no essencial, aquest és el compromís que té el consell rector de la Cooperativa Agrícola".

Per la seva part, el regidor de Cultura, Lluís Abella, confirmava la continuació de les converses amb la Cooperativa Agrícola i explicava que la reunió mantinguda aquesta setmana ja estava programada amb antelació i que no tenia res a veure amb la recent col·locació del rètol anunciant que es venia el Museu Agrícola.

Inmocoop, el catàleg del patrimoni que la Cooperativa Agrícola té en venda

Al mateix temps, la Cooperativa Agrícola acaba de posar en marxa un catàleg del patrimoni, que a hores d'ara té a la venda sota el nom de Inmocoop, i que arriba als 10 milions d'euros, aproximadament. A través d'aquest portal es poden consultar les característiques de les nou propietats que a hores d'ara són a la venda. Per ordre de valor, les propietats són:

-Àrea de servei: 3,7 milions d'euros

-Terreny industrial: 2,25 milions d'euros

-Museu Agrícola i Agrobotiga: 1,2 milions d'euros

-Antiga oficina Caixa Agrària + 5 pàrquings: 1.050.000 euros

-Local carrer de l'Oli: 600.000 euros

-Finca partida Revella: 600.000 euros

-Local Rambla Jaume I: 300.000 euros

-Local carrer de Jacint Verdaguer: 100.000 euros

-Local centre de Vinyols i els Arcs: 80.000 euros

Total:  9.880.000 euros

 

Comenta aquest article