Informació general

Ocupació

L'antiga residència Montemar, precintada i tapiada per ordre municipal

L'edifici de l'antiga residència Montemar ha estat precintat per l'Ajuntament, "per motius de seguretat, salubritat i habitabilitat" i va ordenar la propietat que tapiés els accessos a l'edifici "per la situació de perill existent"

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte de l'edifici de l'antiga residència Montemar, precintat per la Policia Local i amb les finestres del primer pis tapiades
Aspecte de l'edifici de l'antiga residència Montemar, precintat per la Policia Local i amb les finestres del primer pis tapiades | Lluís Rovira i Barenys

L'edifici de l'antiga residència Montemar ha estat precintat per l'Ajuntament, "per motius de seguretat, salubritat i habitabilitat" i va ordenar la propietat que tapiés els accessos a l'edifici "per la situació de perill existent", tal com han informat des del consistori. Aquestes mesures s'han aplicat després de l'incendi que es va produir en l'edifici el passat 28 de febrer i que va afectar força un dels laterals de l'antiga residència de gent gran. En el moment de l'incendi no hi havien els inquilins habituals dels darrers mesos, que estaven ocupant l'edifici des del passat mes de juny i donada la situació de sinistralitat, després de l'incendi no se'ls va permetre l'entrada. Segons l'Ajuntament, "com que la propietat ho ha tapiat, no ha calgut que l'Ajuntament ho fes subsidiàriament. A la residència Montemar existeix una situació de perillositat per a les persones i per això s'ha procedit de manera urgent a prendre mesures de protecció necessàries". Les mesures que ha pres la propietat, en aquest cas, ha estat tapiar una part de les finestres del primer pis i col·locar una nova porta a l'accés principal. Recordem que les finestres de la planta baixa i algunes del primer pis per la part de l'hort ja van ser tapiades mesos després que la residència Montemar cessés la seva activitat i l'edifici restés a l'abandó. Aquesta primera acció de tapiar els accessos a l'antiga residència es va fer el mes de juliol de 2014, ara farà cinc anys, després que l'edifici sofrís actes vandàlics i va anar a càrrec de l'Ajuntament de manera subsidiària.

Edifici tancat i barrat

El dia de l'incendi, Jorge Fernández, la persona que liderava l'ocupació de l'edifici, ja no va poder dormir a dins i es va passar la nit al ras. L'Ajuntament, com s'acostuma a fer en aquests casos, li va oferir allotjament però Jorge Fernández el va rebutjar. L'endemà, divendres 1 de març, va voler entrar a l'edifici i finalment, va ser detingut per agents de la Policia Local i portat a comissaria. El dissabte 2 de març va començar una vaga d'inanició al costat de l'Ajuntament que va haver d'aturar sis dies després per motius de salut. De totes maneres, Jorge Fernández va manifestar a revistacambrils.cat l'endemà de l'incendi que seguiria lluitant pel projecte que fa mesos havia encetat i que havia batejat amb el nom d'edifici "Dignitat".

 

 

 

 

 

Aquell dia l'Ajuntament es va facilitar un lloc per passar la ni

Comenta aquest article