Societat

Turisme

La visita teatralitzada «La ruta del misteri de la Vila de Cambrils» trasllada els visitants al segle XVIII

Per Berta Ruiz

Un moment de la visita guiada pel Barri Antic, ahir a la tarda
Un moment de la visita guiada pel Barri Antic, ahir a la tarda | Berta Ruiz

Ahir a la tarda es va organitzar una visita teatralitzada pel Barri Antic, en el marc de les noves activitats que ha programat el Patronat de Turisme de Cambrils per aquest estiu. L'activitat va a càrrec de l'empresa Ans Educació. Tal com va explicar un dels seus fundadors i actor de la ruta –Joan Velasco– a revistacambrils.cat, "aquesta és la ruta del misteri de la Vila de Cambrils i tracta sobre l'episodi que va succeir a Cambrils durant el segle XVIII. Juntament amb el públic assistent intentarem desentranyar quin és aquest misteri, d'on surt aquesta malaltia, quin és el focus, com és que es propaga per la vila".

Durant el recorregut, els participants passaran per diferents punts: se sortirà des del Portal de la plaça del Setge i passarà pel carrer Major, en direcció cap a la Torre del Llimó, el carrer de les Creus, la plaça de l'església de Santa Maria, la plaça de la Vila i, finalment, la Torre del Bou. Segons va apuntar Velasco, "aquesta és una ruta lleugera feta per al públic turista, perquè sobretot vinguin en família i s'interessin una mica per la vila de Cambrils. nosaltres posem sobre la taula un episodi més golós perquè després puguin seguir investigant sobre la vila i descobreixin els seus racons". Durant el recorregut, la visita teatralitzada va de la mà de dues persones: una és l'encarregada d'explicar l'ambient, la societat i l'entorn per poder entendre el moment i l'altra explica el fil argumental de la ruta com a tal: la malaltia, les investigacions, els contagis...

Les rutes al Barri Antic es faran tots els dilluns dels mesos de juliol i agost (a les 18 hores en català i a les 19 hores en castellà). Les rutes al Port tindran lloc els dimarts a les 20 hores en català i els dijous a les 20 hores en castellà. Els interessats en participar-hi s'hauran d'apuntar a l'oficina del Patronat de Turisme.

Diferents moments de la ruta d'ahir pels carrers del Barri Antic

 

Comenta aquest article