Informació general

Noves activitats per potenciar el turisme familiar

Per Patrícia Muñoz

Presentació de les noves activitats de turisme, ahir, al moll pesquer. D'esquerra a dreta: Clàudia Masdeu, Camí Mendoza, Mercè Dalmau i Lluís Abella
Presentació de les noves activitats de turisme, ahir, al moll pesquer. D'esquerra a dreta: Clàudia Masdeu, Camí Mendoza, Mercè Dalmau i Lluís Abella | Patrícia Muñoz

Un 80% dels turistes que vénen a Cambrils repeteixen, i la gran majoria són famílies. En aquesta línia, el Patronat de Turisme de Cambrils ha confeccionat una sèrie d'activitats amb l'objectiu que totes les famílies que visitin Cambrils tinguin una colla d'opcions lúdico-culturals per fer després de la jornada de platja. D'aquesta manera, els turistes gaudiran de propostes engrescadores de dilluns a dissabte, pensades per a totes les edats i per a fer en família, "perquè surtin al carrer i coneguin el poble", tal i com explica Mercè Dalmau, regidora de Turisme. 

Visites amb actors per conèixer el Cambrils més autèntic

La novetat d'enguany són visites guiades teatralitzades al port i al barri antic que traslladaran el turista al Cambrils més autèntic de la mà d'actors que reproduiran el modus vivendi en temps remots. Dimarts i dijous es faran les del port i, dilluns, les del barri antic. En la visita guiada pel port, es podrà veure de primera mà com arriben les barques de pescadors al port i com funciona la subhasta del peix (és a dir, el turista tindrà l'oportunitat de veure com funciona una subhasta real). D'altra banda, en les visites al barri antic, el trenet turístic els traslladarà fins allà i, després de la corresponent visita teatralitzada, es deixarà un temps lliure perquè el turista pugui passejar pels carrers, comprar a les botigues productes de proximitat, etc. Per últim, divendres es duran a terme les visites al Parc Samà, on també s'hi arribarà en trenet. "Pels qui no porten cotxe, els facilitarem l'accés perquè puguin gaudir d'un bé d'interès històric com és el Parc Samà", apunta Dalmau. 

A més a més, tallers i música

El ventall d'activitats tampoc es descuida dels més menuts: hi haurà nous tallers infantils de gastronomia (els dimecres) i de dansa i percussió (dissabte). Se sumaran a l'animació infantil que ja hi ha dilluns i divendres al Parc del Pescador. D'aquesta manera, tal i com explica Dalmau, s'aconseguirà que "el Parc del Pescador sigui un punt neuràlgic per a les famílies". 

La plaça del Pòsit tindrà música en viu els dimarts i dijous, igual que el Passeig. Així s'amenitzarà el passeig i les compres dels vianants. La música es traslladarà els dies 17 de juliol i 21 d'agost a la plaça de la Vila. Tot sense oblidar el Festival Internacional de Música, que tindrà lloc a finals de mes i principis d'agost. 

Novetat d'enguany: concurs de castells de sorra

Per últim, una de les propostes que es posen sobre la taula aquest any és un concurs de castells de sorra. Serà el 14 de juliol a la platja del Regueral, al costat del Pi Rodó. El requisit per participar-hi (a banda de la prèvia inscripció gratuïta al Patronat de Turisme) és que els equips han d'estar formats per dos membres i un d'ells ha de ser menor de 12 anys. D'aquesta manera, se segueix avançant en la línia de fomentar les activitats familiars que pares i fills poden fer plegats.

A dalt, roda de premsa de presentació a càrrec de Mercè Dalmau i Camí Mendoza i, a sota, visita a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors

 

Comenta aquest article