Cultura

Música

La Tortuga Que Nunca Tuve guanya el concurs Musicamp i participarà a l'Acampada Jove 2018

El concurs es va celebrar dins el marc del concert solidari per a recaptar fons pels presos polítics i exiliats que es va celebrar aquest passat dissabte a Reus

Per Redacció

La tortuga que nunca tuve en la seva actuació d'aquest passat dissabte en el concert solidari de Reus
La tortuga que nunca tuve en la seva actuació d'aquest passat dissabte en el concert solidari de Reus | cedida

La Tortuga Que Nunca Tuve, grup del Camp de Tarragona amb tres cambrilencs dins la seva formació, va guanyar el concurs Musicamp, el passat dissabte 26 de maig, emmarcat en el Concert solidari per a recaptar fons pels presos polítics i els exiliats, celebrat al parc Sant Jordi de Reus. Una jornada de festa però també reivindicativa, en què es va reclamar la llibertat de tots els presos, el retorn del govern legítim a l'exili i es va dir prou a la repressió de l'Estat, que arriba a tots els esglaons de la nostra societat.

El concurs va comptar amb la participació dels grups La Canya del Metall, Impaktats i La Tortuga Que Nunca Tuve. El certamen va constar d'una actuació d'entre 20 i 30 minuts de cadascú dels concursants. El guanyador es va seleccionar per votació popular al mateix lloc, restant oberta fins les 22h. El recompte va donar al grup La Tortuga Que Nunca Tuve el primer lloc.

La Tortuga Que Nunca Tuve és un grup amb un estil amb base de mestissatge entre el rap, el folk i la música electrònica. El grup va néixer a finals del 2015 i està integrat per 6 persones. Javier Galán (raper), Cristian Borys (raper i pd), Belén Serrano (cantant), Adrià Roc (trombó) Sònia Gil, (flauta travessera) i Oriol Bargalló (guitarra i cantant). Les lletres de La Tortuga Que Nunca Tuve són reivindicatives i parlen sobre l'actualitat. Tot i la crítica social, la seva música busca ser festiva. Aquest passat mes d'abril van treure el seu nou treball amb el títol de Al carrer!, amb 12 temes.

El premi del Musicamp és accedir a la final del Música Jove que s'emmarca en l'Acampada Jove 2018, el festival político-musical que organitzen les Joventuts d'Esquerra Republicana a Montblanc els pròxims dies 19, 20 i 21 de juliol. Allà competirà amb els altres guanyadors d'arreu dels Països Catalans i el vencedor d'aquesta final estarà al cartell de l'edició de l'any vinent.
 
 

 

Comenta aquest article