Cultura

Música

Surt «Al carrer!», el darrer disc de La Tortuga Que Nunca Tuve

Per Lluís Rovira i Barenys

Integrants del grup La Tortuga Que Nunca Tuve
Integrants del grup La Tortuga Que Nunca Tuve | Cedida

La Tortuga Que Nunca Tuve, grup musical del Camp de Tarragona amb tres components cambrilencs, acaba de treure el seu nou treball que porta per títol "Al carrer!", format per 12 cançons. Des d'aquest passat dimecres 4 d'abril ja es pot escoltar a través de Youtube (https://youtu.be/bNc4p4IHbYg). "Al carrer!" és el primer treball des de la reestructuració del grup, l'estiu passat i agrupa cançons amb una base de mestissatge entre el rap, el folk i la música electrònica i amb unes lletres reivindicatives sobre l'actualitat. Tal com han explicat Oriol Bargalló i Javier Galán a revistacambrils.cat, "som un grup compromès. Som un grup reivindicatiu que intentem comprometre'ns amb el que veiem al nostre entorn. No entenem la música d'una altra manera que no sigui per la gent i cap a la gent. El disc es diu "Al carrer!" perquè creiem que s'han de fer més reivindicacions i, també, perquè al carrer és on neixen els principals estils de música que fem". En el disc es troben referències a Ovidi Montllor, Obrint Pas i a la poetessa Maria Mercè Marçal.

"No ens restringim a cap estil musical"

La Tortuga Que Nunca Tuve va néixer l'any 2015 i des de llavors ha anat evolucionant fins a la formació actual. Anteriorment, Javi Galán i Cristian Borys ja havien tingut diferents formacions musicals de rap i hip hop com ara Carta Blanca, Broken Brains i Over Modern Brothers i Oriol Bargalló, per una altra banda, també havia tingut altres experiències musicals. El fet de trobar-se uns i altres per motius d'estudi a Tarragona va fer que decidissin fer una cançó en comú i d'aquí va sorgir la gènesi  del grup. Segons explica Oriol Bargalló, "el 2015 vam crear el grup, que inicialment era de nou persones. L'actual formació de sis components arrenca de l'estiu passat." El grup el formen els cambrilencs Javier Galán (raper), Cristian Borys (raper i pd) i Oriol Bargalló (guitarra i cantant); Belén Serrano (cantant) de la Pobla de Mafumet; Adrià Roc (trombó) de Tarragona i Sònia Gil (flauta travessera) de Reus.

Pel que fa al nom, Oriol Bargalló explica que "s'havia de triar un nom i n'anàvem dient molts i cap ens agradava. Va sortir aquest nom però no ens acabava de convèncer però de moment el vam deixar i al final és el nom que va quedar". Segons explica Javi Galán, "aquest nom té un avantatge i és que per la música que fem nosaltres, que no ens restringim a cap estil en concret, ens està molt bé ja que és un nom que no ens etiqueta i ens dóna versatilitat". Oriol Bargalló afegeix que "ens costa molt definir-nos. Ves a saber el que arribarem a fer en el proper disc. Ja estem començant a fer cosetes i van sortint coses força diferents. Ens agrada experimentar molt i no ens tanquem a cap tipus de música".

Disc gravat a Cambrils

El disc ha estat registrat a l'estudi cambrilenc Back to Soul Studio, d'Èric Berenguer i compta amb col·laboracions de Roba Estesa i la cantautora vallenca Elena Volpini. D'altra banda, Maria Mingo, del grup Mascarats, els ha fet una poesia per a una de les seves cançons. Prèviament, a meitats d'aquest passat mes de març, la Tortuga Que Nunca Tuve va treure un videoclip basat en la cançó "Agafa'm de la mà", que forma part d'aquest nou disc.

El grup ja té preparat un directe festiu que el formaran les cançons del nou disc que es complementaran amb cançons anteriors. Aquest mes d'abril s'estrenen i ho fan demà dissabte 7 d'abril al local dels Xiquets del Serrallo en un acte en suport al CDR de la Part baixa de Tarragona. El proper dissabte 14 d'abril actuaran a les Peixateries Velles de Reus en un acte de suport als presos polítics i el divendres 20 d'abril faran la presentació oficial del disc a Cal Pobre, a Tarragona. A partir d'aquí esperen contractacions i que ben aviat puguin presentar el seu treball a Cambrils.

 

Comenta aquest article