Informació general

Pesca

La Confraria de Pescadors premia els dos restaurants locals que compren directament el peix a la llotja

Per Redacció

L'entrega dels diplomes es va fer, ahir, a la seu de la Confraria de Pescadors
L'entrega dels diplomes es va fer, ahir, a la seu de la Confraria de Pescadors | cedida

La Confraria de Pescadors de Cambrils va fer l'entrega, ahir al migdia, dels certificats anuals a aquells restauradors que, durant 2017, van comprar peix fresc directament a la llotja de Cambrils. En la segona edició d'aquest lliurament de diplomes –la primera es va fer el juny de 2015 i es van premiar a deu establiments– es va reconèixer a dos restaurants: el restaurant Les Fonts i el restaurant Denver. Aquests dos establiments són els únics que compren directament a la subhasta de peix de la llotja. Cal destacar que n'hi ha molts d'altres que també compren peix de Cambrils, però no de forma directa sinó a través dels seus proveïdors.

L'acte va comptar amb la presència de la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament –Ana López–, el Patró Major de la Confraria de Pescadors –Siscu Gil–, la secretària de la Confraria de Pescadors –Clàudia Masdeu–, els vicepatrons Major primer i segon –Joaquin Porro i Josep Lluís Pastó–, juntament amb els representants dels dos restaurants distingits: Laia Rom del restaurant Les Fonts i Llorenç Blasco del restaurant Denver. A tots dos se'ls va agrair el seu compromís amb la pesca i el producte pesquer local i, conseqüentment, la seva participació en la promoció del producte de qualitat i de proximitat, mantenint una funció de divulgació de la tradició pesquera a través de la gastronomia.

Per altra banda, l'objectiu de la Confraria de Pescadors és que aquest acte sigui una pràctica anual en la què es reconegui als restauradors que compren peix fresc a la llotja de la Confraria i que, any rere any, se'n vagin sumant de nous. Des de la Confraria faran una tasca de promoció –a través de l'Associació d'Hoteleria de Cambrils– per facilitar que més restaurants cambrilencs puguin comprar peix fresc a la llotja i que puguin obtenir aquest reconeixement de qualitat.

Comenta aquest article