Societat

La Confraria de Pescadors premia els deu restaurants que compren peix a la llotja

Per Lluís Rovira i Barenys

Sis dels deu restaurants guardonats amb el president de la Confraria, Siscu Gil, el vicepresident, Ciprià Bonet i el subdirector general de Pesca, Adolfo Tris

La Confraria de Pescadors ha volgut guardonar públicament els restaurants que consumeixen peix de la Confraria i, ahir al matí, els va lliurar una placa en senyal de reconeixement. Són deu els restaurants guardonats, nou d'ells de Cambrils i un de Miami Platja: Àrea Cambrils Cooperativa, Acuamar, Onades, L'Indret, Miramar, Denver, Les Barques, La Taverna del Port, Casa Macarrilla 1966 i pizzeria Buba's, aquest darrer establiment de Miami Platja. Tal com va explicar Siscu Gil, president de la Confraria de Pescadors, "és un reconeixement als restaurants que creuen en el peix fresc i de proximitat". L'entrega dels guardons es va fer, ahir al matí, a la sala d'actes de la Confraria i va comptar amb la presència del subdirector general de Pesca, Adolfo Tris. Cal dir que quatre dels guardonats no van comparèixer a l'acte. El guardó que es va lliurar ahir està fet per l'artista local Nuri Mariné.

Xavier Domènech: "Volem premiar la gent que es preocupa de tenir peix nostre"

El secretari de la Confraria, Xavier Domènech, va voler destacar que el peix de Cambrils és un producte molt lligat a la restauració i que amb l'acció que la Confraria portava a terme es volia "premiar a la gent que ve a la llotja a comprar, que es preocupa de tenir el peix nostre. Fem això per facilitar que vingui la gent. Tenim un potencial molt gran que no s'està aprofitant". Aquests guardons s'instauren enguany per primera vegada però hi ha la intenció de fer-los cada any per tal que aquest reconeixement serveixi d'estímul a altres restaurants per a que comprin el peix a la llotja. Segons Domènech, "sempre han estat pocs els restaurants que han anat a comprar el peix a la llotja. Ara ho volem potenciar". D'altra banda, Domènech també va explicar que hi ha altres vies per a tenir peix de Cambrils, que volen facilitar la venda de peix per altres procediments i que s'està treballant per a que es puguin fer les compres on line.

Retorn a la subhasta del peix, quinze anys després

La Confraria de Pescadors podria tornar ben aviat al procediment de subhasta, tal com es feia fins l'any 2000. Recordem que arran de la crisi entre traginers i pescadors, que va esclatar els mesos de gener i febrer d'aquell any, en el que es va anomenar la "guerra del peix", la Confraria va deixar de fer la subhasta i va passar a la venda directa del peix. Ara, quinze anys després, es podria retornar a la subhasta, aquest mateix any.


Comenta aquest article