Informació general

Instal·lacions

Es repara el rocòdrom del Parc del Pinaret, set anys després de la seva instal·lació

El rocòdrom del Parc del Pinaret ja està reparat, el problema, ara, és que alguna entitat cambrilenca es faci càrrec de la seva gestió, tal com va manifestar el regidor d'Esports, Josep M. Vallès, en el decurs de la darrera sessió plenària

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte actual del rocòdrom situat al parc del Pinaret
Aspecte actual del rocòdrom situat al parc del Pinaret | Berta Ruiz

El rocòdrom del Parc del Pinaret ja està reparat i a punt de ser utilitzat, set anys després de la seva instal·lació. El problema, ara, és que alguna entitat cambrilenca es faci càrrec de la seva gestió, tal com va manifestar el regidor d'Esports, Josep M. Vallès, en el decurs de la darrera sessió plenària. Aquest rocòdrom es va inaugurar el mes de febrer de 2011 i des d'un primer moment se'n va fer càrrec de la seva gestió el Centre Excursionista de Cambrils. Però des de l'inici ja s'hi van detectar defectes importants de construcció i des del Centre Excursionista es va recomanar que no s'hi enfilés ningú. Durant aquests anys hi ha hagut diferents reunions entre l'Ajuntament, l'empresa constructora i el Centre Excursionista Cambrils sense que s'arribés a cap solució al mateix temps que la instal·lació s'havia anat degradant, tal com explicava revistacambrils.cat, ara fa un any. Finalment ha arribat la solució i en aquests darrers mesos s'ha fet la reparació del rocòdrom. Ara, però, cal trobar una entitat que ho gestioni ja que tot just ara fa un any el Centre Excursionista Cambrils es va dissoldre.

Inutilitzable un mes després de la seva estrena

Tal com explicava el llavors president del Centre Excursionista Cambrils, Robert Oechsle, ara fa un any, el rocòdrom "al mes següent d'inaugurar-se ja presentava esquerdes i per motius de seguretat ja es va recomanar que ningú hi pugés". Segons Oechsle, " el millor era llançar-ho a terra i tornar-lo a fer però poc després van venir les eleccions municipals i el canvi de govern i, també, el temps de les retallades i no es va arribar a aclarir res".

El rocòdrom té 15 metres d'alçada, quatre espais d'escalada, tres desploms, 300 m2 de vies i una dificultat màxima 7A. Es va estrenar juntament amb la tercera fase del Parc del Pinaret en la que a part del rocòdrom hi havia el circuit d'skate, una pista poliesportiva, pistes per a bitlles catalanes, una pista per a jugar a petanca, jocs infantils i un circuit de seguretat vial, amb un pressupost total de 1,3 milions d'euros. El dia de la inauguració d'aquesta zona es va desplegar un programa d'actes amb demostracions esportives i parlaments de les autoritats. Pel que fa al rocòdrom, hi va ser present el campió d'Espanya d'escalada esportiva, David Tarragó, de l'empresa instal·ladora Good Rock, que va ser qui va estrenar el rocòdrom.
 

 

Comenta aquest article