Informació general

El rocòdrom fantasma del parc del Pinaret

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte actual del rocòdrom situat a la zona esportiva de parc del Pinaret

El rocòdrom de la zona esportiva del parc del Pinaret es va inaugurar el 26 de febrer de 2011 i en tots aquests sis anys d'existència no s'ha pogut utilitzar per a la pràctica de l'escalada, que és el motiu pel qual es va construir. Des d'un primer moment s'hi van detectar defectes de construcció motiu pel qual des del Centre Excursionista Cambrils es va recomanar que per motius de seguretat no s'hi enfilés ningú. En aquests sis anys d'existència i després de diferents reunions entre ajuntament, empresa constructora i Centre Excursionista Cambrils no s'ha arribat a cap solució i el rocòdrom es manté dempeus i sense ús per part dels escaladors.

Robert Oechsle: "El rocòdrom, des del seu inici, presentava defectes de construcció"

Segons ha explicat el fins ara president del Centre Excursionista Cambrils, Robert Oechsle, a revistacambrils.cat, "el rocòdrom, des del seu inici, presentava defectes de construcció. Al mes següent d'inaugurar-se ja s'estava esquerdant i per motius de seguretat vam recomanar que ningú hi pugés". Segons Oechsle, " el millor era llançar-ho a terra i tornar-lo a fer però poc després van venir les eleccions municipals i el canvi de govern i, també, el temps de les retallades i no s'ha arribat a aclarir res tot i les diferents reunions que s'han arribat a fer en aquests anys".
Tot i això, a la pàgina web de l'Ajuntament i en l'apartat d'equipaments esportius, hi ha una fitxa del rocòdrom que explica que "està en ús" i que per a la seva utilització cal contactar amb el Centre Excursionista Cambrils i posa el mail d'aquesta entitat al costat. En aquesta fitxa també s'expliquen les característiques del rocòdrom, que té 15 metres d'alçada, quatre espais d'escalada, tres desploms, 300 m2 de vies i una dificultat màxima 7A.

1,320 milions d'euros, pressupost de la zona esportiva del Pinaret

Aquesta zona esportiva del Parc del Pinaret, que representava la tercera fase del Parc, va significar la construcció d'un circuit d'skate, una pista polisportiva, pistes per a bitlles catalanes, una pista per a jugar a la petanca, jocs infantils i un circuit de seguretat vial, a part del rocòdrom. Tot plegat, va tenir un pressupost de 1'2 milions d'euros als que cal afegir 120.000 euros més per als treballs de compactació del subsòl d'aquesta zona ja que l'indret es troba sobre un antic abocador. D'aquesta quantitat, poc més d'un milió d'euros es van finançar a través del PUOSC i la resta els va finançar l'Ajuntament de Cambrils.
El dia de la inauguració d'aquesta zona es va desplegar un programa d'actes amb demostracions esportives i parlaments de les autoritats. Pel que fa al rocòdrom, hi va ser present el campió d'Espanya d'escalada esportiva, David Tarragó, de l'empresa instal·ladora Good Rock, que va ser qui va estrenar el rocòdrom.
El rocòdrom, doncs, cal afegir-lo a la llista dels equipaments municipals frustrats que, els darrers anys, s'han quedat a mig construir, com ara l'auditori, o bé no han arribat a estrenar-se, com és el cas del forn del Tallero.

Comenta aquest article