Informació general

Mercè Dalmau: "L'únic que volien els grups del PSC i del NMC amb el ple extraordinari era intoxicar les negociacions de l'ERO"

Per Cristina Sierra

Treballadors de l'ajuntament en el ple ordinari del passat mes de maig

Ahir al matí, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– va comparèixer davant els mitjans de comunicació per explicar per què no s'havia celebrat el ple extraordinari sobre l'ERO que els grups del PSC i del NMC havien demanat i que s'havia d'haver celebrat ahir a la sala de plens del consistori. Dalmau va mostrar l'"estupefacció i sorpresa" de l'equip de govern davant el fet que el grups de l'oposició haguessin demanat la retirada del ple. "Ahir ens vam trobar que els mateixos que van demanar el ple i que es presentaven com a salvadors del municipi i del pluralisme de la democràcia a Cambrils són els mateixos que van demanar retirar el ple. No entenem aquesta deriva però el que no volíem era ser còmplices del circ mediàtic que volien organitzar".

Segons va explicar l'alcaldessa, els grups de l'oposició van argumentar que, com s'havia arribat a un acord durant les negociacions i els treballadors l'havien ratificat amb el 90% dels vots favorables, ja no calia celebrar aquest ple. "El nostre govern es pregunta què volia el PSC i el NMC amb aquest debat. Muntar un circ amb aquest tema? Què volia el Robert Benaiges arborant la bandera del ple extraordinari de l'ERO? Treure un profit polític d'un tema tan sensible com poden ser unes negociacions d'un ERO? Generar tensions i provocar que no s'arribés a un acord? El que entenem és que únicament i exclusivament el que volien era intoxicar unes negociacions que han arribat a un acord", va manifestar.

"No entenem l'infantilisme amb què l'oposició tracta els assumptes municipals"

Dalmau va continuar la seva intervenció afirmant que, "és completament esperpèntic l'actuació que han dut a terme el PSC i, sobretot, la falta d'ètica del NMC, ja que un cop demanat el ple extraordinari sobre el tema de l'ERO, el que van fer dimarts al ple ordinari és entrar una pregunta que feia referència al tema. Per tant, no entenem com demanen el ple i, a la vegada, presenten una pregunta quan el ple ja estava convocat. Únicament hi ha un afany de protagonisme per part del NMC i de capitalitzar el tema".

L'alcaldessa, que va dir que "el govern no entén l'infantilisme amb què l'oposició tracta els assumptes municipals", va ser crítica amb el fet que els grups de l'oposició demanessin la seva dimissió i també la del regidor de Personal –Ramon Llobet–. "No entenem la frivolitat i la manca de base de les dimissions perquè el que és completament inaudit és que es demani la dimissió del regidor després de tancar un acord amb els treballadors amb el 90% de vots ratificats".

"El PSC demostra una vegada més la seva incompetència i incapacitat d'entendre els números (...) i en general tot allò relacionat amb les matemàtiques, ja que està clar que de dialèctica i de demagògia en van sobrats"


Dalmau va explicar que en aquest mandat s'ha aconseguit desbloquejar el conveni col·lectiu dels treballadors i la intenció és poder-lo signar abans del 7 de juliol i va apuntar que, durant l'anterior mandat del tripartit, "van ser incapaços de tancar un conveni col·lectiu i arribar a un acord amb els treballadors". L'alcaldessa va recordar que l'actual primera secretària del PSC de Cambrils –Anna Peláez– i "el fidel escuder de Robert Benaiges, Dani Pallejà", van ser regidors de Personal i d'Hisenda. "Aquestes dues persones el que van fer va ser muntar el desgavell econòmic quan van ser regidors i van ser incapaces, durant anys, de tancar un conveni col·lectiu amb els treballadors. És poc menys que inversemblant que siguin ells i el portaveu socialista els que ens ataquin per arribar a uns acords". Dalmau es va mostrar molt crítica amb l'actitud del PSC i va afirmar que el grup socialista "demostra una vegada més la seva incompetència i incapacitat d'entendre els números, els pressupostos municipals i la ràtio i, en general, tot allò relacionat amb les matemàtiques, ja que està clar que de dialèctica i de demagògia en van sobrats però de lo altre en tenen molt que desitjar".

"Ens vam trobar que la pràctica totalitat dels regidors de l'oposició no van participar ni a l'acte del pregó ni al de la inauguració de la Fira i el que és més greu és que alguns dels regidors estaven a l'altre cantó"

L'alcaldessa va continuar la seva intervenció fent un repàs ràpid de l'acord arribat amb els treballadors durant les negociacions de l'ERO. "Jo crec que no podem parlar d'èxit perquè seria frívol quan acomiadem vuit persones però sí que és un objectiu del govern arribar a un acord amb els representants dels treballadors i el fet de reduir 1,1 milions d'euros la despesa. Aquest era l'objectiu i s'ha complert".

Dalmau, abans d'acabar la seva compareixença, va remarcar la "manca de responsabilitat institucional que han demostrat els regidors de l'oposició", en concret, durant els actes de la darrera edició de la Fira Multisectorial de Cambrils. L'alcaldessa va afirmar que, "de manera reiterada no assisteixen a un dels actes més representatius del municipi. La nostra responsabilitat està amb els cambrilencs". Segons va explicar Dalmau, hi van haver regidors del PSC i del NMC que no van assistir als actes del pregó i a la inauguració de la Fira. "És tota una manca d'educació cap al pregoner –Albert Puig– i el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat –Felip Puig–. Ens vam trobar que la pràctica totalitat dels regidors de l'oposició no van participar ni a l'acte del pregó ni al de la inauguració i el que és més greu és que alguns dels regidors estaven a l'altre cantó". L'alcaldessa va acabar la seva intervenció apuntant que, "un regidor és un regidor i té una responsabilitat institucional i s'ha de ser curós i molt responsable".

L'alcaldessa, Mercè  Dalmau, ahir, en la roda de premsa que va protagonitzar

Comenta aquest article