Informació general

Obres

S'obre al trànsit el vial que connecta els barris de l'Eixample i d'Horta de Santa Maria

La retirada de les tanques es va fer ahir, poc després de les 13 h, un cop els tècnics municipals i els responsables de l'empresa concessionària fessin la darrera inspecció

Per Lluís Rovira i Barenys

Cotxes circulant pel nou vial, ahir al migdia
Cotxes circulant pel nou vial, ahir al migdia | Lluís Domingo

Ahir al migdia, finalment, es van retirar les tanques que barraven el pas al nou vial que connecta l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer i l'avinguda d'Horta de Santa Maria. La retirada es va fer poc després de les 13 h, un cop els tècnics municipals juntament amb els responsables de l'empresa haguessin fet, a mig matí, una inspecció de les obres i comprovessin que tot estava a punt. Les obres feia dies que estaven enllestides i fins i tot, aquest darrer cap de setmana, algú va retirar les tanques que impedien el pas de vehicles de manera que el nou vial va ser transitable, en les dues direccions, durant unes hores fins que els responsables de l'empresa concessionària de les obres van tornar a barrar el pas. 

Continuïtat de les vies existents

Les obres a l'espai que ocupava l'antiga estació de tren han consistit en la construcció d'un nou tram d'avinguda que dóna continuïtat a les dues avingudes ja existents, adaptant la diferència d'amplades, i prolongant la configuració del passeig de vianants central, el carril bici i les dues calçades laterals, amb passos adaptats i un nou enllumenat. A més, també s'ha obert un pas de vianants pel centre de la rotonda de la cruïlla entre el passeig Horta de Santa Maria i l'Avinguda de la Llosa. El regidor d'Obra Pública, Enric Daza, ha valorat positivament aquesta nova trama urbana. "Ens ha permès obrir aquest gran avinguda, que millora a nivell d'entorn ciutadà, de perspectiva visual de la zona, d'espai verd, de mobilitat i de modernitat", ha afirmat el regidor. 

L'estació de tren havia quedat en desús després de la posada en marxa el corredor del Mediterrani, el gener de 2020. Per fer possible aquestes obres de connexió es va haver d'enderrocar l'edifici de l'antiga estació, l'abril de 2022. Va ser una decissió controvertida que va impulsar el govern municipal d'aquell moment. Un cop completat l'enderroc, el següent pas va ser l'inici de les obres de connexió dels dos barris, Eixample i Horta de Santa Maria, que va ser el mes de maig d'enguany. Les obres s'han donat per acabades aquest mes de novembre, després de superar diferents entrebancs com el d'eliminar l'antiga caseta de connexions que es trobava situada en la zona del nou vial. A hores d'ara, per acabar d'enllestir totes les obres, només falta condicionar un espai de jocs infantils en una zona contigua al nou vial i que ara per ara s'està utilitzant com a pàrquing provisional de cotxes.

Comenta aquest article