Informació general

Infraestructures

Adéu a la «vella» estació de tren, després de 155 anys de servei (vídeo del darrer tren sortint de l'estació de Cambrils cap a Barcelona)

Per Lluís Rovira i Barenys

Darrer tren en direcció a Barcelona, aturat, ahir a la nit, a la "vella" estació de Cambrils
Darrer tren en direcció a Barcelona, aturat, ahir a la nit, a la "vella" estació de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

Una vintena de persones van agafar el darrer tren que va sortir de la "vella" estació de Cambrils, ahir ales 9:55h de la nit. Aquesta fita històrica va ser gravada per diverses persones, tant des de l'andana com des de dalt del tren. Més tard, s'aturava el tren en direcció sud i que era el darrer tren que s'aturava en aquesta estació cambrilenca, després de 155 anys de funcionament.

D'altra banda, la sala d'espera ja es trobava completament desmantellada, sense màquines ni panells informatius i només quedava una pantalla penjada en una paret i que estava apagada. A la taquilla hi havia una operària per expedir bitllets i facilitar informació a la gent que s'hi acostava. D'aquesta manera tan poc solemne es tancava un segle i mig de servei ferroviari al centre de la població.

Sala d'espera de la "vella" estació de tren, ahir a la nit / foto: Lluís Rovira i Barenys

25 minuts a peu d'una estació a l'altra, segons Adif

Adif no va fer públics els nous horaris per la nova estació de tren fins el dimecres de la setmana passada, cinc dies abans de la posada en funcionament d'aquesta nova infraestructura. Pel que fa a la informació des de l'estació del tren  que fins ara ha estat en funcionament, la cosa tampoc millorava gaire. Aquest cap de setmana s'ha pogut veure un cartell, just abans d'entrar a la sala d'espera venint des del passeig, en el que hi posava "nova estació a Cambrils" i facilitava un croquis molt esquemàtic de com arribar-hi.

Segons aquest croquis d'Adif, la nova estació es troba a 1,7 km a peu de la "vella" estació i això suposa, segons Adif, uns 25 minuts de trajecte. En vehicle calculen 1,9 km i un trajecte de 5 minuts.

Comenta aquest article