Informació general

Política

Alfredo Clúa: «Se'ns avaluarà per la nostra capacitat estratègica»

L'equip de govern fa balanç dels 100 primers de mandat que han estat marcats per tres fases que serviran per construir el Cambrils de 2040

Per Cristina Sierra

Jordi Barberà, Camí Mendoza, Alfredo Clúa i Enric Daza ahir, durant la roda de premsa de balanç dels cent primers dies de govern
Jordi Barberà, Camí Mendoza, Alfredo Clúa i Enric Daza ahir, durant la roda de premsa de balanç dels cent primers dies de govern | Andreu Dalmau

L'equip de govern de l'Ajuntament de Cambrils va fer balanç, ahir en roda de premsa, dels 100 primers dies al capdavant del consistori. L'alcalde, Alfredo Clúa, acompanyat per la primera tinent d'alcalde, Camí Mendoza; el segon tinent d'alcalde, Enric Daza, i el tercer tinent d'alcalde, Jordi Barberà, va fer una valoració força positiva d'aquests mesos de treball.

Com va dir, un govern de coalició que, "segons alguns maquiavels de la política cambrilenca, no arribaria enlloc, que el setembre ja tindríem fissures internes. I ves per on que l'hem passat, acabem d'aprovar les Ordenances Fiscals i tenim en tramitació els Pressupostos", va afirmar el batlle.

Endreçar, gestionar i actuar estratègicament

Clúa va resumir aquests tres primers mesos del govern, format pel PSC, ERC, Junts i En Comú Podem, en tres etapes: endreçar, gestionar i actuar estratègicament. De la primera fase, va dir que s'havien trobat "un ajuntament que s'aguantava per inèrcia" i va acusar a l'anterior alcalde, Oliver Klein, de "paralitzar l'activitat municipal" durant 45 dies. "El 25 de maig l’activitat es va aturar i es va retardar tot", va manifestar.

Un cop endreçada la situació, el govern es va dedicar a gestionar, amb "l'inestimable ajuda de l'estructura municipal", tres àmbits actuació prioritaris: l'educació, la sostenibilitat i la proximitat. "L'objectiu principal és posar les persones al centre de la nostra acció política. Són les persones les que fan Cambrils. Volem un Cambrils de la seva gent, un lloc on viure-hi cada dia millor, en tots els sentits", va expressar.

En l'àmbit d'educació, el batlle va destacar el reforç de l'Escola de Música, l'Escola d'Adults, l'Aula d'Idiomes i la formació municipal. També s'ha recuperat amb la Generalitat el Pla Educatiu d'Entorn; s'ha apostat per acabar amb els privilegis dels regidors als actes amb l'eliminació dels seients reservats; s'ha posat en marxa l'Ordenança de Convivència Ciutadana i s'ha ampliat la Xarxa de Punts Lila.

Les obres d'adequació de l'antiga estació s'inauguraran aquest novembre

En el segon àmbit, el de la sostenibilitat, va fer referència a la subvenció de la Diputació de Tarragona per poder fer realitat la Casa de la Festa. A més, va remarcar que aquests dies s'està procedint a l'asfaltat dels carrers més afectats; s'ha fet un plànol per instal·lar plaques fotovoltaiques a les teulades dels edificis municipals; es va reforçar la neteja i recollida d'escombraries a l'estiu: s'han reparat les goteres al Casal Municipal i altres edificis i s'han adoptat mesures per fer front a la sequera.

En aquest apartat, Alfredo Clúa va parlar sobre projectes. Va fer referència a la rehabilitació del Mercat Municipal, que s'ha actualitzat per ser més sostenible i que ara es troba en fase de licitació. També va avançar que en pocs dies es farà la inauguració de la connexió de les avingudes de Vidal i Barraquer i d'Horta de Santa Maria.

Un altre tema que va tocar l'alcalde va ser la recent aprovació inicial de les Ordenances Fiscals, amb una pujada del 9,5% de l'IBI i una de l'1% de l'Impost sobre vehicles de tracció mecànica. Un increment que permetrà al govern tirar endavant inversions necessàries pel municipi.

En aquest àmbit també es va posar en relleu la proximitat de l'equip de govern, amb iniciatives com les reunions personals amb els veïns que es mantenen el primer dimarts de cada mes o les trobades amb l'alcalde amb les associacions veïnals, al mateix barri, per parlar sobre els seus problemes. Un altre objectiu complert ha estat que la cita prèvia ha deixat de ser la via de comunicació regular entre el ciutadà i el consistori.

Propera presentació del Pla d'Actuació Municipal

Per últim, el batlle va parlar sobre l'actuació estratègica. El govern ja té pràcticament enllestit el Pla d'Actuació Municipal (PAM) que es presentarà en paral·lel als pressupostos, abans de finals d'any, i recollirà les principals actuacions que els quatre partits portaven als seus programes electorals. "És un projecte que significa tenir com a fita el Cambrils de 2040, amb una mirada llarga (...) No podem convertir l'Ajuntament tan sols en una estructura de serveis. Volem prioritzar els projectes o mesures que canviaran a llarg termini Cambrils", va comunicar.

Per Clúa, el govern ha de ser capaç de preveure el Cambrils dels propers vint anys. "Ens cal pensar, projectar i construir un Cambrils per les properes dècades. Els equips municipals són els responsables de la gestió dels serveis; als regidors, en canvi, se'ns avaluarà per la nostra capacitat estratègica. Aquella que faci avançar la ciutat, l'economia i la seva gent", va cloure.

Un govern amb bona sintonia i ganes de treballar

Després de les paraules de l'alcalde, els portaveus van fer també el seu balanç d'aquests primers mesos, destacant especialment la bona sintonia i entesa i les ganes de treballar plegats per millorar el municipi. "Crec que hi ha una figura que ens aglutina a tots i que és la persona que, amb la seva generositat, permet que aquest govern tiri endavant i el lidera, és l'Alfredo Clúa. Hem aconseguit ser una pinya. Tenim un objectiu comú i tots quatre ens hem entès molt bé des del principi", va dir Jordi Barberà, que va afegir que ara és el moment de fer realitat inversions per tirar endavant projectes educatius, culturals, esportius, de promoció de ciutat o de participació.

En la mateixa línia, Camí Mendoza va manifestar estar molt a gust amb els seus companys de govern. "Tenim les ganes i la voluntat de treballar com hem fet sempre. Estem treballant com hem volgut, pensant en el benestar de la gent i que, a banda de les grans obres, sempre pensem en com podem millorar la part social. Des d'ERC liderem la part de Turisme i Promoció Econòmica i estem fent aliances conjuntes per encetar una nova època amb noves accions tenint en compte el teixit empresarial", va apuntar.

Enric Daza també es va mostrar molt satisfet amb el bon rotllo que hi ha al govern. "Tenim molt d'interès que la ciutat vagi endavant, tenim amor per Cambrils i volem millorar la vida dels ciutadans i millorar Cambrils en tots els sentits (...) Jo mateix estic sorprès que hi hagi aquesta unió forta i seriosa amb un horitzó del 2027. Quan més et capfiques en intentar separar algú, es produeix un efecte contrari", va expressar en clara referència a l'oposició, de qui va lamentar la seva "línia destructiva" en aquests mesos i també va dir que els caps de l'oposició no assisteixen a les comissions informatives.

 

Comenta aquest article