Informació general

Ple

Josep M. Vallès: «Seguim tenint el ferm compromís de Costes per tirar endavant la construcció del pont al final de la riera d’Alforja»

El regidor de l'oposició Lluís Abella pregunta al ple què passa amb aquest projecte que s’havia d’executar l’any passat i del que a hores d’ara no hi ha notícies

Per Cristina Sierra

Recreació del projecte del nou pont a la desembocadura de la riera d'Alforja
Recreació del projecte del nou pont a la desembocadura de la riera d'Alforja | Cedida

Al febrer de 2022 es va conèixer que els pressupostos de l’Estat per aquell any incorporaven una partida de 418.342 euros per transformar el tram inicial del passeig de Ponent. Aquests diners, amb càrrec als fons del Ministerio para la Transformación Ecológica y el Reto Demográfico i sota la tutela del Servei de Costes del Ministeri a Tarragona, es destinaven a la construcció d’un pont de fusta per a vianants en el tram de la desembocadura de la riera de Alforja. Un projecte que s’havia d’iniciar al llarg del 2022 i que, a dia d’avui, encara no és una realitat.

En la darrera sessió plenària, el regidor de l'oposició Lluís Abella, va preguntar sobre aquesta obra de la que no hi ha notícies. "Com que no hem vist, ni veiem cap moviment al respecte, i donat que els terminis s’han superat, ens poden informar en quina situació es troba aquest projecte? Es durà a terme pròximament? Tenen algun cronograma del projecte? O aquesta obra forma part d’aquell tant per cent elevadíssim d’inversions que cada any el govern central promet per Catalunya però que mai acaba d’arribar?", va formular el regidor. 

Davant aquesta pregunta, el regidor de Serveis i Medi Ambient, Josep M. Vallès, va explicar que es va haver de fer un replanteig del projecte perquè els tècnics van trobar un problema de fonaments. "Seguim tenint el ferm compromís de Costes de l’Estat per tirar endavant la construcció del pont al final de la riera d’Alforja (…) Esperem que la puguem veure", va manifestar el regidor.

Ara fa uns mesos, Vallès ja va comentar al ple que hi havia pendent entregar un informe a Costes per poder fer la tramitació del projecte i tirar endavant l'execució.

Un pont de 30 metres de llarg i 4,5 d’amplada

Cal recordar que el projecte d’adequació del tram que va des del passeig de les Palmeres fins a l’inici del passeig de Ponent contempla la construcció d'un pont de fusta de 30 metres de llarg i 4,5 metres d'amplada per tal de salvar la riera d’Alforja. Amb aquesta acció es busca millorar la seguretat i comoditat dels vianants quan passegin per aquest tram.

A més, s'enjardinarà amb parterres i amb plantació de vegetació autòctona i s'instal·larà il·luminació i nou mobiliari urbà. Aquesta obra també comportarà el canvi dels contenidors que hi ha a hores d’ara a la part que toca la mar. La bateria de contenidors es passaran a l’altra banda de la vorera i es reduirà part de la rotonda arbrada que hi ha en la confluència entre l'avinguda de l'Horta de Santa Maria i el Passeig Marítim. 

Aquest projecte també suposarà l’eliminació de l’espai d’aparcament de terra que hi ha al costat del pont per convertir-lo en zona verda. El termini d’execució d’aquesta obra és de quatre mesos. 

Comenta aquest article