Informació general

Obres

La construcció del pont de fusta al final de la riera d'Alforja comportarà l'eliminació de l'actual espai d'aparcament

Actualment hi ha un espai de terra, entre el pont de la riera i la platja de l'Horta de Santa Maria, que serveix com a aparcament i que serà remodelat en aquest projecte

Per Berta Ruiz

Tram de passeig que s'arranjarà i espai d'aparcament que quedarà eliminat amb la remodelació de la zona
Tram de passeig que s'arranjarà i espai d'aparcament que quedarà eliminat amb la remodelació de la zona | Lluís Rovira i Barenys

El projecte de construcció d'un pont de fusta per a vianants en el tram de la desembocadura de la riera d'Alforja comportarà l'eliminació de l'espai d'aparcament de terra que actualment hi ha entre el propi pont de la riera i la platja de l'Horta de Santa Maria. Així ho ha explicat el regidor de Serveis de l'Ajuntament, Josep M. Vallès, a revistacambrils.cat: "es traurà l'aparcament i serà una zona verda. El projecte es va fer amb l'objectiu d'enjardinar aquella zona per tal que fos una part més del passeig de Ponent. Es tracta de treure cotxes de primera línia de mar com hem vingut fent des de sempre i dignificar aquell espai. Malgrat que es vagin reduint els espais d'aparcament, creiem que encara seguim tenint moltes places d'aparcament a l'Horta de Santa Maria".

Pont de fusta per a vianants i bicicletes i remodelació de l'entorn

Sobre el projecte, Vallès ha afegit que, "a més, donat el col·lapse que hi ha al pont actual es va proposar afegir una passera per tal que hi puguin passar tant bicicletes com vianants. El Ministeri ho va acceptar; el projecte està inclòs als pressupostos generals de l'Estat i s'ha de fer el concurs perquè tiri endavant". Recordem que es preveu la construcció d'un pont de fusta de 30 metres de llarg i 4,5 metres d'amplada per tal de salvar la riera d'Alforja. S'enjardinarà amb parterres i amb plantació de vegetació autòctona; s'instal·larà il·luminació i nou mobiliari urbà i es modificarà la ubicació dels contenidors que hi ha a tocar de la vorera de mar els quals es passaran a l'altra banda de vorera.

Projecte inclòs als pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2022

Segons el regidor, encara no està clar quan podrien iniciar-se aquestes obres, però potser seria de cara a finals de 2022. No obstant això, Vallès s'ha mostrat satisfet perquè, "després de tants anys, hi ha una administració que se n'ocupa, que tira endavant el projecte i que està inclòs en el seu pressupost. És un tema complicat perquè hi ha d'haver un acord entre Costes de l'Estat, Ports de la Generalitat i també amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA); no és cosa fàcil gestionar aquest punt". El projecte compta amb un pressupost de 418.342 euros amb càrrec als fons del Ministerio para la Transformación Ecológica y el Reto Demográfico i sota la tutela del Servei de Costes del Ministeri a Tarragona.

Comenta aquest article