Informació general

Serveis

Les cinc noves guinguetes es troben en fase d'adjudicació

És el darrer tràmit pendent abans que els adjudicataris puguin instal·lar les casetes a les platges cambrilenques

Per Cristina Sierra

Guingueta a la platja del Regueral, aquest passat estiu
Guingueta a la platja del Regueral, aquest passat estiu | Lluís Rovira i Barenys

L'Ajuntament de Cambrils té pendent fer l'adjudicació definitiva de les cinc noves guinguetes que s'ubicaran aquesta temporada a les platges cambrilenques. Les empreses que opten a gestionar un dels locals han d'acabar de presentar la documentació requerida per tal que la mesa de contractació pugui donar el seu vistiplau a l'oferta presentada. Amb aquest tràmit, els adjudicataris podran començar a instal·lar les casetes. "És l'últim pas necessari abans de fer la concessió definitiva", asseguren fonts del consistori. 

Recordem que el passat octubre el departament de Serveis va treure a concurs l’explotació de les vuit guinguetes que havien quedat desertes a la primera licitació que es va fer l’any 2021 per la temporada 2022. D'aquest primer concurs es van adjudicar 13 guinguetes que ja van treballar la passada temporada i, un cop passat l'estiu, es va decidir fer una nova licitació amb els vuit lots que van quedar deserts. Com va explicar el regidor de Serveis, Josep M. Vallès, al ple de desembre, es van presentar ofertes per cinc dels vuit lots. 

La ubicació de les noves guinguetes

Les noves guinguetes començaran a operar l’1 de març amb la resta d’establiments que ja van obrir l’estiu passat. S’ubicaran a les següents platges: a Horta de Santa Maria; a la de Prat d’en Forés, al costat del Club Nàutic, i les altres tres es distribuiran a la zona de Vilafortuny, en concret, al carrer de San Marino, davant l’Hotel Best Cambrils i a Oasi Platja al carrer d’Estrasburg. Tots aquests locals treballaran fins a la temporada 2026.

Els lots que no van rebre cap tipus d'oferta i que el govern ha decidit no tornar a treure en un tercer concurs van ser els que estaven situats a la platja de la Llosa -a la zona verda del carrer de Gladiols-, a la platja la del Cavet -al carrer de Góngora- i a la platja de l’Esquirol. 

Les condicions tècniques dels nous locals seran exactament les mateixes de la primera adjudicació per la temporada 2022-2025. La duració del contracte serà de quatre anys i el cànon d’explotació de cada lot es de 164.387 euros. El servei arrencarà l’1 de març i finalitzarà el 31 d’octubre.

Sense problemes amb els subministraments

L'any passat les 13 guinguetes van començar tard la temporada pels problemes que van tenir amb les escomeses dels subministraments. Recordem que el muntatge de les casetes es va iniciar al maig, just quan també s'estava treballant en les connexions d'aigua, electricitat i clavegueram dels nous restaurants a la platja. Aquest retard en la instal·lació va fer que comencessin la temporada al juny i amb l'ús obligat de grups electrògens per poder oferir el servei.

Des del consistori apunten que les cinc noves guinguetes no tindran aquesta dificultat perquè l'any passat ja es van fer aquestes connexions als llocs on s'ubicaran els nous locals. Comaigua es va encarregar de l'execució dels treballs per garantir el subministrament dels serveis. Per una banda, es va fer un contracte, per valor de 262.125 euros - IVA inclòs-, per poder fer les connexions elèctriques per l’ús d’electrodomèstics, mentre que per l’altra, es va fer un segon contracte, amb un pressupost de 181.666,54 euros -IVA inclòs-, per fer les connexions del clavegueram i l’aigua potable. El que remarquen des de l'equip de govern és que les noves empreses s'hauran de preocupar de fer els tràmits corresponents amb Endesa per poder tenir electricitat a la guingueta. 

 

 

Comenta aquest article