Informació general

Platges

Comença el muntatge dels nous xiringuitos a les platges

Paral·lelament també s'estan fent els treballs per a les connexions de l'aigua, el clavegueram i l'electricitat, que van a càrrec de l'Ajuntament

Per Berta Ruiz

Avui s'està acabant d'instal·lar el primer xiringuito a la platja del Regueral
Avui s'està acabant d'instal·lar el primer xiringuito a la platja del Regueral | Lluís Rovira i Barenys
Fa uns dies es va iniciar el muntatge de les noves guinguetes de platja al litoral cambrilenc. Els treballs van començar el passat cap de setmana amb un dels xiringuitos de Ponent, a la zona de la Llosa, i ahir també es van iniciar les tasques de muntatge d'un altre a la platja del Regueral, prop de la caseta principal de salvament i socorrisme. La setmana vinent està previst instal·lar dues guinguetes més, tant a la zona de Ponent com una altra a la platja del Regueral.

L'Ajuntament està fent les connexions d'aigua, llum i clavegueram

Després d'una Setmana Santa sense xiringuitos a les platges cambrilenques perquè no es va arribar a temps, ara ja ha començat tot el procés. De fet, el transport i el muntatge de les noves instal·lacions s'anirà fent segons la disponibilitat i a mida que vagin arribant els nous mòduls. Posteriorment, es farà l'equipament de cadascun d'aquests, segons s'estableix al ple de clàusules. Està previst que tot el muntatge s'allargui fins a finals de mes aproximadament. Paral·lelament també s'estan fent els treballs per a les connexions de l'aigua, el clavegueram i l'electricitat, que van a càrrec de l'Ajuntament.
 
Segons s'ha informat des del consistori cambrilenc, l'operació d'enguany és excepcional donat que aquest és el primer any dels nous xiringuitos de platja. De cara a properes temporades els treballs començaran abans i tot plegat serà molt més senzill al tenir totes les escomeses ja fetes i la ruta d'accés definida per a cada establiment. Recordem que, per aquesta temporada d'estiu, les platges comptaran amb una quinzena de noves guinguetes. El concurs de les sis que van quedar pendents d'adjudicar es farà de cara a l'estiu de 2023

L'Associació de Xiringuitos demana la suspensió cautelar dels expedients de contractació i licitació

D'altra banda, segons informava ahir el Diari de Tarragona, l'Associació de Xiringuitos de Cambrils ha formalitzat al jutjat el recurs de sol·licitud de la suspensió cautelar dels expedients de contractació i licitació per a l'explotació de les guinguetes de platja durant el període 2022-2025. Recordem que cap dels anteriors propietaris de les guinguetes va optar al nou concurs, donat que els hi era inviable econòmicament.

Comenta aquest article