Opinió

Els secrets destapats de la gastronomia de Cambrils a SABOREA ESPAÑA

De tots és ben sabut que la gastronomia de Cambrils reté el lideratge des dels temps antics i es posiciona voluptuosament any rere any. Malgrat tot, els seus secrets s’han destapat assaborint-los juntament amb d’altres destinacions amb potencial culinari importantíssim i han quallat de ferm en la retina d’ ulls aliens; ulls que hi veuen amb la transparència de la marca Saborea España.

Cambrils aposta pels seus secrets més enllà d’on es treballen i percep que aquests, interessen als especialistes, als qui n’entenen, perquè conserven l’esperit mariner i l’aire campestre. I aquesta fusió, gens senzilla, té uns resultats dignes del misteri d’Alfred Hitchcock o de la màgia de Harry Potter; accions que esdevenen a la fi un percentatge alt d’addictes que posicionen el bon gust, el sabor mediterrani i la solidesa del bon paladar aferrada al nostre producte turístic per excel·lència: el sol i la platja.

Qui sap si el misteri dels nostres secrets culinaris s’endinsa en la vertiginosa cimera dels seus films i traspassa les fronteres d’una “finestra indiscreta”; o qui sap si la màgia provocada pel quefer dels nostres cuiners reinventa una escola tipus Hogwarts a casa nostra que inspiri la fantasia il•lusionista dels nostres visitants.

Mai saps què pot esdevenir el futur; mentrestant polim el present. Aquest que ens permet mostrar què té Cambrils d’especial i que té la nostra gastronomia que posiciona la nostra ciutat, el nostre poble, la nostra cuina, allà on es presenta.

El romesco i la seva capacitat d’acompanyar la majoria dels plats, el perfila com un element bàsic i fonamental de la nostra cuina. La seva recepta és coneguda, però les mans que el fan néixer hi posen quelcom especial que manté el secretisme i la màgia d’aquesta salsa. Aquí sí que no hi tenim res a fer. Només la tradició ens seguirà fent arribar de mans a mans aquest sabor deliciós mentre que Saborea Cambrils permetrà assaborir-lo a les altes esferes culinàries.

Ana López
Regidora de Turisme de l’Ajuntament de Cambrils