Opinió

La vaga general del 29 de setembre

ICV de Cambrils donem suport a la vaga general del dia 29 de setembre convocada pels sindicats contra la reforma laboral impulsada pel Govern del PSOE i amb el suport de CIU i PNB. I instem a tots els cambrilencs i cambrilenques a sumar-s'hi, per defensar els seus drets.

Aquesta reforma laboral que no pretén generar ocupació, sinó facilitar l'acomiadament. I ens posen com a excusa per a aprovar-la la crisi econòmica actual. Crisi que no ha creat el mercat de treball, ni els sindicats, ni encara menys els treballadors i treballadores, però que són els qui l'acabaran pagant, si no es fa marxa enrera.

La crisi econòmica que vivim al nostre país és resultat, en part, de la conjuntura econòmica internacional i l'especulació financera dels grans grups econòmics, però també de les polítiques econòmiques neoliberals dels governs del PSOE i del PP, amb la col·laboració de CiU i PNB, que ens han portat a un model econòmic, laboral i social injust, amb més de 4 milions d'aturats i aturades a Espanya i 600.000 a Catalunya, treball precari, baixos salaris i pensions, i un estat de benestar dels més dèbils d'Europa.

Ara volen resoldre-ho regalant diners públics a bancs i grans empreses privades, augmentant l'edat de jubilació als 67 anys, reduint les pensions i el sou dels treballadors/es públics i, amb la reforma laboral, facilitant l'acomiadament, no reduint la temporalitat i limitant la negociació col•lectiva i el poder dels treballadors organitzats.

Des d'ICV de Cambrils fem una crida a tots els cambrilencs i cambrilenques a dir prou. Perquè no podem seguir tolerant polítiques econòmiques i socials que perjudiquen els joves, les dones, els aturats/des, els pensionistes i, els empleats públics. Cal passar a l'acció per tal d'evitar que continuïn enriquint-se uns pocs a base de retallar els drets de la majoria de la població. I l'acció, ara mateix, és sumar-se a la Vaga General del 29 de setembre. I obrir els ulls a la gent del nostre entorn perquè tothom s'hi sumi.

Salvador MATAS
Regidor a Cambrils per Iniciativa per Catalunya Verds