Opinió

Pluja

Fa dies que plou. Els carrers queden nets i es respira frescor. Són dies d’estar-se a casa, però m’agrada passejar quan plou poquet.
Mirant les reixes dels desguassos de l’aigua de la pluja, em ve al cap la reunió amb l’Ajuntament i els diferents representats del barri; els botiguers, els de la Nit del Foc, nosaltres, els del Portal.

Es va parlar de l’inici de les obres, de com es faran i de com quedaran. El Joan Estrada va exposar que els registres de recol·lecció d’aigües pluvials no li semblaven adequats ni estètics. Personalment penso el mateix, però hi ha moltes raons que m’hi fan repensar.

La primera és que mai s’embussa la canalera del baixant, estant lliure, es veu de seguida i no comporta cap problema greu.

La segona, si mai plou tant i tant, l’aigua tindrà lloc per on marxar.

La tercera, les cases que encara mantenen els escopidors i no han posat les ditxoses canaleres, el dia que ho facin, si és que algun dia ho fan, no hauran de rebentar res, només caldrà encarar-les.

Vist així, sembla que és el millor sistema, només que en els carrers que ara estan fent haurien de provar de col·locar les reixes sota de les canals.

Joan Carles és membre de l’Associació “El Portal”