Opinió

Uns comencen, altres acaben

Ja han començat les obres dels carrers del Barri Antic. Al passeig d’Albert, estan fent una via com una seda. Al carrer Major, ja han fet tot de rases i està tot preparat per obrir. També han obert la rasa al carrer de Foix.

Aquesta vegada l’Ajuntament ha optat, penso que amb bon criteri, per agafar una empresa diferent per a cada tram. Un empresa farà el carrer Major i laterals, incloent-hi el carrer del Cardenal Vidal i Barraquer. Una altra, farà el passeig d’Albert i una tercera, els carrers de Sant Plàcid, Foix i Sant Josep. Esperem que així les coses vagin millor.

Han acabat, o quasi, la casa pairal del Cardenal Vidal i Barraquer. Perfecte, ha quedat perfecte. Han buidat la casa per dins, i han mantingut tota l’estructura i la façana.
Una altra casa que s’ha recuperat la podreu veure des de la plaça de l’Església, mirant cap endins al carrer de Sant Pau. L’hi han donat un color magre molt vistós i bonic, i els d’Edicasa han tingut la gràcia de remarcar l’arc de totxos que estava amagat sota el arrebossat vell. Ara, mires el carrer i ja té un toc de color. Tres punts per als Gasolineros.

I encara una altra: la casa de cal Xiulet. Molt bé el remat de la barbacana, i el cantó arrodonit. Pel meu gust, hi falten baranes als finestrals. Ja que l’han hagut d’aixecar tota nova per poder-hi ficar el negoci familiar de les motos, quatre baranes de ferro posades pel damunt no costarien gaire diners i donarien color i farien de barri antic.

Quin barri més xulo que està quedant.

Joan Carles és membre de l’Associació “El Portal”