Opinió

Bones notes

Si teniu ganes de passejar una mica, aquest mes, hi ha tres obres noves que s’estant enllestint i que han aprovat amb bona nota.
Al carrer Rovira, la casa que s’ha construït on hi havia el taller del Masdeu. És proporcionada, els balcons són bonics, i la barbacana està ben rematada. El color magre el trobo xulo. Li falla l’arrebossat mono-capa, massa gratat i es veu modern, i els bastiments d’alumini blanc, tampoc és que s’adiguin massa al barri antic. En conjunt, però, ha quedat prou bé.

Al carrer Verge del Camí, l’edifici que s’està enllestint al costat del que fou la casa del Cuchillo, a tocar de la plaça de Marianao, i que queda amb un carrer peatonal que sortirà per l’avinguda Independència, també està quedant molt bonic, amb un color toronja que queda molt fi, i amb uns detalls senzills però efectius damunt els finestrals. En aquest cas, les persianes també són d’alumini o de plàstic, però han tingut la delicadesa de fer-les de marró fosc, imitant la fusta i dissimula bastant. El detall que trobo que se’ls ha escapat, són les baranes dels balcons, que les han penjat per fora en lloc de fer-ho per dalt. En global, es mereix bona nota.

I si encara us queden ganes de passejar, acosteu-vos al carrer Borràs, a mirar la casa que està enllestint “Ajofra”. És la casa que queda entre ca l’Espolet i cal Sarrà, en un solar que va estar buit un munt d’anys. Li han posat uns balcons molt guapots, de ferro forja, com toca al barri. L’arrebossat, és mono-capa, però no està gratat, i això fa que l’acabat sigui llis i fa antic, que d’això es tracta. Les persianes d’alumini verd, doncs això són d’alumini, i bé a mi em sembla, que ja que les posen d’alumini, tampoc costa res que sigui imitant la fusta. En general, també es mereix bona nota.

Després de mirar aquestes cases, t’adones que només es tracta de tenir una mica de bon gust i de respectar l’entorn, i fer servir els materials que toquen al barri antic, que per això és el barri antic.

Joan Carles és membre de l’Associació “El Portal”