Opinió

Empastifada

He anat a buscar els xiquets al col·legi. Avui m’he esperat que surtin per la porta que dóna al carrer de Sant Josep. Quina sorpresa més agradable, la bastida de l’obra que s’està fent per davant l’escola, i que ha ocupat durant mesos i mesos més de mig carrer, ja no hi és. Sembla que per fi ja estan enllestint la casa.

Me la miro i no sé si riure o plorar. Pregunto als pares i mares que, com jo, estan esperant que surti la canalla d’escola. Tots, tots, opinem el mateix: quina empastifada de façana, plena de ferros amb guies, sense balcons ni finestres. Uns finestrals de punta a punta, amb rails per fora, i unes persianes que imiten les de llibret. Horrorós, increïblement lleig i fora de lloc.

Si valorem la façana, de l’1 al 10, un zero com una casa.

Que qui ho ha fet? No ho sé. Qui ha donat permís per fer-ho? No cal que ho digui, doncs tothom sap qui els dóna els permisos d’obres.

Aquests tipus d’obres poden quedar bé a qualsevol altre barri, però al Barri Antic noooooo! I això ho pensem tots, ep!, tots els del barri, d’altres, pel que sembla, no pensen el mateix.

La llàstima és que aquestes empastifades, si no s’arreglen ara abans de donar la cèdula d’habitabilitat, queden per anys i anys.

I la normativa de construccions del Barri Antic, en quin calaix està guardada?

Joan Carles és membre de l’Associació “El Portal”