Opinió

No hi fa res

Aquesta setmana hi ha convocada la reunió per al Consell dels Barris. Com a representants del barri, també ens ha arribat l’avís. La meva sorpresa ha sigut majúscula, en veure que ara, el nostre barri s’anomenarà “Barri del Nucli Antic”.

Home, després de tant de temps insistint que som un barri i no un àtom, un barri com qualsevol altre, “el barri més antic de Cambrils”, que ara algú cregui que som un nucli, basant-se en la idea que Cambrils té més barris antics, com el del Nou Cambrils, o la Platja, denota que no en té ni idea de l’antiguitat dels diferents barris que conformen la ciutat, perquè el Nou Cambrils, com bé indica el mateix nom, no té més de 40 anys d’antiguitat, i el barri de la Marina o del Port, com a tal, no més de 150. Ha, ha, ha, ha! Ep, independentment de les construccions aïllades, com la torre del Port o les ruïnes de la Llosa.

Abans, la moda era “casc antic”. Avui, quasi tothom sap que és un castellanisme, i encara que algú utilitza aquesta expressió, ha quedat en desús.

Que des de l’Ajuntament ens vulguin anomenar “Barri del Nucli Antic” suposo que no hi fa res, el que realment importa és com li diem la gent del barri, i el munt de diners que hi ha per recuperar-lo.

Joan Carles és membre de l’Associació “El Portal”