Opinió

Associació d'Antics Alumnes La Salle: una entitat necessària i imprescindible a Cambrils

L’Associació ha estat bressol d’entitats, ja que sota el seu sopluig n’han nascut moltes que després han seguit el seu propi camí

Estan acabant els actes de celebració de l’Associació Antics Alumnes La Salle, coneguda popularment com “La Triple”. Al llarg dels darrers mesos, l’entitat ha organitzat una sèrie d’activitats dirigides, per una part, a posar en valor la seva trajectòria i per una altra, consolidar la seva presència a la població. Recentment, en concret el diumenge 2 de juny, van organitzar la 65ena edició de l’Homenatge a la Vellesa, un acte de reconeixement a les persones de més de 75 anys que estan censades a Cambrils. A la festa hi van assistir més de 800 persones a les quals se’ls hi va oferir un àpat al pavelló municipal d’Esports.

Aquesta fantàstica tradició comporta un enorme esforç organitzatiu per part de “La Triple” amb un resultat impecable, tot i la seva complexitat. Més de 100 persones, entre voluntaris, voluntàries i organització fan possible que cada any la nostra gent gran pugui viure un dia especial, un dia en què ells són els protagonistes.

A la trobada es dibuixaven cares de, joia i alegria. Es trobaven persones, amics, amigues, que en alguns casos feia molt de temps que no es veien, cares d’il·lusió, de satisfacció, d’emoció, abraçades i retrobament de velles amistats i també alguna llàgrima continguda. Fou realment una jornada extraordinària. El pavelló municipal es va convertir per unes hores en un espai ple de felicitat.

He fet aquest preàmbul de l’Homenatge a la Vellesa per posar en valor, una vegada més, el paper que juga l’Associació Antics Alumnes la Salle a la societat cambrilenca. “La Triple” és una entitat necessària i imprescindible a Cambrils i ho vull remarcar precisament ara, amb contundència, quan encara no han acabat els actes del 70è aniversari de la seva creació. La tasca que ha estat fent al llarg d’aquest llarg període de temps és importantíssima. Pocs municipis tenen la sort de disposar d’una entitat que desinteressadament estigui creant il·lusió, perquè això és el que fa “La Triple” en els actes que organitza, crea il·lusió, emoció, estima, alegria, passió i joia. Un bon exemple el tenim en aquest Homenatge a la Vellesa, però també el tenim en l’organització de l’arribada dels Reis d’Orient, o en la Setmana Santa, o en el Concurs de Pessebres.

Us imagineu viure unes festes nadalenques sense la festa de Reis o una Fira sense l’Homenatge a la Vellesa? La veritat és que ens costa fer-ho. Cambrils hauria perdut part de la seva essència, de la seva generositat, de la seva personalitat com a poble. Per tant, hem de valorar en la seva autèntica dimensió l’esforç que es fa des de “La Triple” enoferir-nos un actiu tan important. Qualsevol activitat que es realitza comporta mesos de preparació, de reunions, de logística i els cambrilencs i les cambrilenques ens hem de sentir orgullosos de comptar amb la seva gestió, que no busca altre objectiu que generar il·lusió. Un fi certament noble i difícil.

Us imagineu viure unes festes nadalenques sense la festa de Reis o una Fira sense l’Homenatge a la Vellesa?

Però a més, l’Associació ha estat bressol d’entitats, ja que sota el seu sopluig n’han nascut moltes que després han seguit el seu propi camí. En aquest sentit va ser molt interessant l’exposició: Associació Antics Alumnes La Salle: 70 anys generant il·lusió”, que vam poder veure recentment al Centre Cultural.

Però tota aquesta activitat requereix lògicament d’un gran esforç i de recursos econòmics i és per això que convé que tant socialment com institucional es recolzi l‘entitat al màxim. Cal la total col·laboració per part de l’Ajuntament, que des de sempre ha estat sensibilitzat en aquest sentit, però que no pot decaure i també és necessària una major base social que permeti una millora permanent de les activitats que s’organitzin.

Aprofitant aquest aniversari s’ha de donar un nou impuls a l’Associació, captar nous socis i sòcies i per tant, millorar l’economia de l’entitat. “La Triple” compta amb un gran potencial humà, és el seu gran actiu, disposa d’un gran nombre de voluntaris i voluntàries, sense els quals no seria possible assolir els objectius proposats. Des d’aquest article vull fer una crida al poble de Cambrils perquè es valori l’esforç, la feina i la projecció que té l’entitat i els actes que organitzen. L’Associació Antics Alumnes és oberta a tothom i tothom i és benvingut, les activitats van dirigides a totes les edats, i com diu un dels seus eslògans: “som una gran família”.

“La Triple” compta amb un gran potencial humà, és el seu gran actiu.

Per acabar, només donar les gràcies a la Junta per la seva generositat i dedicació i felicitar-la per la seva eficàcia i trajectòria. Com a cambrilenc i com a soci us encoratjo a seguir en aquesta línia de servei al municipi i us desitjo que durant molts anys pugueu seguir creant il·lusió al poble de Cambrils.

Moltes felicitats!!!