Opinió

Natàlia Pérez Llauradó, Esther Egui i l'estil de vida saludable

Segons Natàlia Pérez Llauradó, a nivell general com a societat, no portem un estil de vida saludable i ens trobem en una situació de risc, amb conseqüències greus per a la salut com són les malalties respiratòries, el càncer, la diabetis o les malalties cardiovasculars

Natàlia Pérez Llauradó, experta en Nutrició Humana i Dietètica, i especialista en nutrició clínica i esportiva, va fer dimecres 29 de maig a la Clínica Cicles una ponència sobre «Com aconseguir un estil de vida saludable». En aquest acte també hi va participar la fisioterapeuta Esther Egui, que va desenvolupar el tema de la importància de l’activitat física. La conferència va comptar amb la presència d’un nombrós públic, que hi va participar activament després de la ponència i, sens dubte, va comprendre molts aspectes del que entenem per vida saludable que no acostumen a tractar-se, i que Natàlia Pérez Llauradó reivindica. És per això que les paraules de la dietista són profundament innovadores i, sobretot, conviden a la reflexió crítica sobre molts aspectes que cal aprofundir.

Segons Natàlia Pérez Llauradó, a nivell general com a societat, no portem un estil de vida saludable i ens trobem en una situació de risc, amb conseqüències greus per a la salut com són les malalties respiratòries, el càncer, la diabetis o les malalties cardiovasculars. En paraules de la nutricionista «podríem canviar la situació si canviéssim els hàbits diaris. Així, doncs, hi ha una sèrie de factors modificables, que depenen de nosaltres mateixos que poden determinar el nostre estat de salut. Una alimentació incorrecta també és factor determinant en l’increment de la mortalitat».

L’objectiu d’aquesta ponència va ser conscienciar del fet que hem arribat a un punt que, com afirma la prestigiosa nutricionista «si continuem així, el sistema sanitari no podrà suportar l’increment de malalties. És de vital importància fomentar programes d’educació per a la població en general».

No creieu que fan falta moltes més dietistes nutricionistes i fisioterapeutes als centres de salut?