Opinió

Descansa en pau, àvia

El mossèn a càrrec de la cerimònia semblava assumir que els assistents erem majoritàriament no practicants i va dur a terme una cerimònia notablement breu

El dimecres 3 de gener, vaig assistir a l'església de Santa Maria amb tota la família a la cerimònia del funeral de la meva estimada àvia, per compartir un moment significatiu en la tradició familiar de despedir-nos dels éssers estimats que ens deixen, i que també vaig voler compartir amb la meva filla de 6 anys que ens va acompanyar. 

El mossèn a càrrec de la cerimònia semblava assumir que els assistents erem majoritàriament no practicants i va dur a terme una cerimònia notablement breu i mancada de la consideració i solemnitat que crec que mereix qualsevol creient en el dia del seu enterrament.

Aquest fet ens va deixar perplexos i tristos a tota la família. Crec que les persones, practicants o no,  haurien de sentir-se benvingudes i respectades en qualsevol lloc de culte al que decideixin acompanyar als seus éssers estimats. 

És el meu desig que situacions com la que vam viure no es repeteixin en el futur. Les conjectures d'un mossèn no haurien d'afectar la qualitat i el respecte en la prestació dels serveis religiosos, i menys si aquestos són remunerats com és el cas.

Descansa en pau, àvia