Opinió

Les Memòries d'un Periodista Desmemoriat de Joan-Ignasi Ortuño

Memòries d’un Periodista Desmemoriat és un llibre apte per a tots els públics, de lectura ràpida, de crítica i d’autocensura assegurada

Joan-Ignasi Ortuño i Benages ha publicat el seu últim llibre, el número 11, Memòries d’un periodista desmemoriat. Ortuño és escriptor, membre de l’ACEC, poeta visual, autor de monòlegs, guionista, locutor, músic, director de teatre i humorista. Assistir a una presentació d’aquest autor assegura no dormir-se a la cadira, viure una bona estona, ser crític amb molts prejudicis, no escoltar un discurs convencional i rebre una lliçó gratuïta d’aprendre des de l’estètica de l’error. Ortuño és definitivament un filòsof que ha de suportar que el Jonàs Orgés surti de la seva vida perquè com deia el Groucho Marx «en aquest món tot s'acaba».

Memòries d’un Periodista Desmemoriat és un llibre apte per a tots els públics, de lectura ràpida, de crítica i d’autocensura assegurada. Això és l’únic que no es pot dubtar.

Memòries d’un Periodista Desmemoriat/El llibre en blanc d’una professió maleïda és un llibre totalment ple d’ironia, desafiament i sobretot provocació de l’editorial Descontrol Jonàs Orgés (alter ego de l’autor) Editors amb dibuixos de Joaquim Aubert «Kim» i fotografies de Pep Encinas.

Joan-Ignasi Ortuño és també autor de l’obra, Mentre em dutxo, llibre amb prefaci de l’inoblidable perruquer i artista, Lluís Llongueras, que opinava que «en Joan Ignasi escriu aquell tipus de llibres que els lectors inquiets i inconformistes busquem». Altres llibres de l’autor són Penso, doncs insisteixo,No sé si m’ explico,Grans relats de dues línies, El Llibre Vermell de la Covid, Apologia de l’Avorriment (aforismes), Els mil Pitjors Aforismes de la llengua Castellana, Dry Martini i Diari d’ un Nàufrag de Facebook. Rondant la Model, entre altres.