Opinió

La formació tecnològica per infants: la gran opció de futur

Perquè no aprofitem les possibilitats que ens dona la tecnologia per que sigui una aliada dels nostres infants, en comptes d’una amenaça?

La tecnologia per infants ja està aquí, es consolida, forma part de les seves vides des de ben petits.. podem ser puristes al voler reduir el contacte dels infants amb els mòbils o els aparells tecnològics, per exemple, però la realitat ens dona un bon clatellot perquè ells ja ho tenen incorporat en el seu dia a dia…són nadius digitals. Per molt que vulguem frenar el seu ús, ja no hi som a temps….ho havíem d’haver pensat abans de donar-li de nadó un mòbil per jugar i que no emprenyés mentre estem dinant….

Però, arribats a aquesta constatació…perquè no aprofitem les possibilitats que ens dona la tecnologia per que sigui una aliada dels nostres infants, en comptes d’una amenaça?

A Petits Enginyers* portem deu anys educant als infants en activitats tecnològiques: programació, robòtica, realitat virtual, impressió 3D, creació d’ Apps, videojocs i animació….i actualment hem incorporat al nostre portafolis com utilitzar la intel·ligència artificial. I ,en un futur,…qui sap? La tecnologia evoluciona ràpidament i ens anem adaptant a les noves eines que apareixen incorporant-les als nostres programes i tallers. En el moment en que com a pare/mare veus que el teu fill o filla et supera en certs temes tecnològics: ja sigui en gestionar el mòbil, crear una web amb wordpress, programar i analitzar resultats, crear i dissenyar productes… has de ser conscient que això és un actiu que,ben dirigit, pot ajudar-lo a preparar-se per una professió de futur.

No oblidem, però, la base de tot això...: la diversió. Sense aquesta premissa, no ens podem plantejar cap activitat educativa ja que els infants necessiten que mantinguem la seva atenció i interès en coses que els sorprenen i motiven, sinó, es cansen i es distreuen.

Aquest any, pensant en facilitar aquesta formació a Cambrils i que els infants hi puguin accedir fàcilment, hem programat el primer Casal d´estiu d´activitats tecnològiques al col·legi Cardenal Vidal i Barraquer. També impartirem tallers en alguns dels càmpings de la zona,dintre de les activitats d´animació pels clients. Per tant, us animem a incorporar la tecnologia a l´aprenentatge dels vostres infants i aprofitar totes aquelles opcions que generin un desenvolupament cognitiu, creatiu i sobretot, que incentivi la seva curiositat.

 

*Petits Enginyers forma part de l´empresa de formació tecnològica: Techma Business School

Àngels Garcia Hernàndez és la Directora de Màrqueting i Comunicació de Techma Business School

Petits Enginyers

www.petitsenginyers.com