Opinió

1684

Aquest mes de juny hem celebrat la Fira. El barri s’engalana, els bars i els restaurants es preparen. Qui més qui menys viu amb intensitat aquests tres dies.

És un bon moment per venir a passejar pel barri i poder fer memòria d’anys passats. Per a uns, molt recents, per a d’altres, molt llunyans.

Enguany, de retruc, molta gent ha aprofitat l’anada a la Fira per veure com ha quedat el Parc del Pinaret.

També ha sigut un bon moment per al restaurant que ha obert el Miquel Moran als baixos de la casa que es va arreglar, coneguda com a cals Faixeros, al començament del carrer Major, al costat de la botiga que tenia l’Anton Bas. L’interior, l’han fet tot nou, perquè com sol passar amb les cases velles tancades durant molts anys, no es podia aprofitar res. En canvi, la façana ha recuperat l’aspecte original, mantenint intacte tots els elements arquitectònics. Visca! Així s’haurien de fer totes les remodelacions. El nom del restaurant és 1684, que és la data que hi ha gravada a la clau de l’arc allindat de l’entrada. Desitjo que li vagi bé.

Al barri no parem d’obres. Cada dia hi ha més cases arreglades, o en camí, i aquest camí ens portarà, sens dubte, a recuperar el barri més genuí de tot Cambrils. Però compte que en el viatge no perdem l’essència única que només pot donar el pas dels segles.

Segueixo creient, igual com molts altres que s’estimen el barri, que no s’hauria de deixar enrunar cap façana més.

Ja va sent hora que l’Ajuntament imposi una normativa estricta, si no, aviat no en quedarà gaire cosa del Barri Antic.