Opinió

Cambrils, un bon lloc per viure?

Alguns conductors circulen a una velocitat per sobre dels límits i tampoc no es mostren sensibles amb les persones que volen creuar el carrer

Fa poc temps que ens hem traslladat a aquesta ciutat, en principi un lloc acollidor i molt agradable per viure. Hem comprat un pis que fa cantonada amb el passeig de Sant Joan Baptista de la Salle.  Sabíem que era un carrer amb trànsit, tot i que no havíem comprovat en quina mida. Ara, ja instal·lats, som plenament conscients que aquest lloc no és tan  ideal ni  tan agradable per viure.
El problema real no està en el fet que tot el trànsit s’hagi concentrat en aquest carrer, que també, sinó, més aviat, en que molts conductors no respecten la velocitat establerta. Els senyals de trànsit estan col·locats correctament, però ni es respecten ni veiem que es facin accions destinades a que es compleixin les normes de circulació.

Alguns conductors circulen a una velocitat per sobre dels límits i tampoc no es mostren sensibles amb les persones que volen creuar el carrer. D’aquesta manera, quan es vol  passar per un pas de vianants, i especialment si vas amb un cotxet de bebè o amb nens/es de la mà, t’ho has de pensar dues vegades i anar amb molt de compte perquè aquest fet tan senzill és d’alt risc.
Penso que les ciutats han de ser espais on les persones puguin gaudir tot caminant tranquil·lament, sense la desagradable contaminació acústica, sense por de creuar un carrer, sense l’angoixa que pot provocar un cotxe amb una velocitat inadequada al casc urbà. No es pot anar amb l’ai al cor mentre passegem per aquesta ciutat tan maca.
Per aquest motiu i abans que arribem a situacions lamentables, crec que caldria una intervenció eficaç i controlar amb rigor aquestes infraccions que poden provocar accidents indesitjables.