Opinió

Versions

Govern de Catalunya si us plau: quan feu interpretar el nostre himne en algun acte oficial, feu que sigui en versió "original"

En els darrers mesos, em sembla que des de l'inici de la legislatura, ja no sé quantes versions del nostre himne he sentit. I no ho entenc. Que jo sàpiga els himnes, al menys per interpretar-los oficialment, no es versionen, s'interpreten tal i com son.

El nostre himne, "El Segadors", té una lletra, té una música i té un "to", que jo diria que fins i tot està per damunt de lletra i música. El to del nostre himne, com el de la major part dels de tot el món, és èpic i vibrant, i aquestes darreres versions que he sentit son qualsevol cosa menys èpiques i vibrants; que consti que no menystinc el treball dels arranjadors i molt menys el dels intèrprets perquè alguna de les versions no estava a l'abast de qualsevol, però, com diu la dita: no és això companys, no és això.

Govern de Catalunya si us plau: quan feu interpretar el nostre himne en algun acte oficial, feu que sigui en versió "original", i que les vel·leïtats creatives quedin per ocasions més oportunes.