Opinió

Caiguda

A finals d'any passat o a principis d'aquest, van aparèixer uns operaris, van aixecar dos o tres trams, no precisament els que pitjor estaven

Una més. I en van moltes, i parlo de les que jo he vist, per lògica n'hi ha d'haver hagut moltes més.

El Passeig de Ponent és una preciositat, més de tres kilòmetres de tranquil·litat vorejant el mar i lluny del trànsit. El Passeig de Ponent acull diàriament, hivern i estiu, moltes persones passejant i moltes fent esport. El Passeig de Ponent té, per la part de mar i en bona part de la seva extensió, una vorera feta de llates de fusta; aquesta vorera és molt utilitzada pels que corren(m) perquè en tenir un punt d'elasticitat amorteix l'impacte de la petjada a les articulacions.

La vorera en qüestió fa anys que té trams en molt mal estat perquè les arrels dels arbres que hi ha han crescut desmesuradament i aixecat les llates, hi ha llocs on en falten, n'hi ha que estan totalment desenganxades de les travesses que hi ha sota i que els habituals anem tornant a posar al seu lloc quan ho veiem, etc.

Tornant a les caigudes, avui un senyor suís que venia corrent ha ensopegat amb una llata fora de lloc i ha caigut tan llarg com era; afortunadament sembla que llevat d'un colze pelat no s'ha fet gaire res més. A més de patir-ne un parell jo mateix al principi que hi passava, n'he vist moltes i alguna en que la persona implicada s'ha fet força mal. Fins quan ha de durar aquesta situació?. El dia que algú es faci mal "de debò", cosa que només és qüestió de temps, qui n'assumirà la responsabilitat?

Per cert, a finals d'any passat o a principis d'aquest, van aparèixer uns operaris, van aixecar dos o tres trams, no precisament els que pitjor estaven(!) és de suposar que amb intenció de reparar-los, però una vegada la terra a la vista, van deixar les tanques de protecció posades i, més de mig any més tard, no se'ls ha tornat a veure i les tanques ja s'han convertit en un perill per si mateixes.

Seria desitjable que qui tingui això sota la seva responsabilitat prengui les mesures adients el més aviat millor.