Opinió

ZBE

Ens aixequen la camisa en això com en tantes altes coses?

Zona de Baixes Emissions, signifiquen aquestes sigles. La tal zona ja fa un temps que està implantada a Barcelona i ha obligat a canviar milers de vehicles. Pel 2.025 s'hi afegiran prop de 70 localitats més de tot Catalunya, cosa que obligarà a retirar del servei i canviar més milers de vehicles.

A mi això de no contaminar m'està molt bé... però algú hauria ser capaç de poder convèncer-me de l'eficàcia de tals mesures que, com tantes altres, queden molt bé a l'hora d'anunciar-les, donen unes fotos maquíssimes, però no ho veig clar.

Circulo per Cambrils i rodalies amb un Panda que té ni més ni menys que 38 anys, va com un rellotget i gasta com un encenedor. Per l'àmbit en el que em moc habitualment m'atipo de veure vehicles amb l'etiqueta verda o blava, vehicles obscenament grans que podran seguir circulant; segur que per més injeccions, catalitzadors, i el que es vulgui, no contaminen més aquests monstres que el meu Panda?; algú m'ho pot demostrar amb xifres, no amb retòrica?. Em sembla sense cap mena de dubte que utilitzant-lo (el Panda) compleixo amb les "3R" de l'ecologisme: reduir, reciclar i reutilitzar perquè mentre circuli no farà falta gastar l'energia ni generar la contaminació necessàries per fabricar un vehicle nou, i no és tan sols el combustible; la roda d'un d'aquests vehicles té tanta o més goma que  les quatre juntes de l'altre i segur que les gasta més ràpidament, i hi podríem afegir moltes altres consideracions.

Ens aixequen la camisa en això com en tantes altes coses?.