Opinió

Manipulació partidista als mitjans de comunicació públics

Volem una informació independent dels poders polítics i econòmics i una gestió professionalitzada

Srs. de TV3:

Ja fa molt temps que les persones que consumim TV3 i Cat Ràdio ens hem adonat del gir que han fet els nostres mitjans públics en relació a la seva programació en general. La CCMA s'ha convertit en un gegant de quasi 3.000 treballadors amb un pressupost anual esgarrifós. Tot i això, s'externalitzen moltes produccions amb empreses lligades al poder polític de torn.

La independència dels partits i dels professionals que hi treballen és lluny de ser una realitat. El control real és més que dubtós. El compromís adquirit de: qualitat, independència i promoció de la cultura i la llengua catalana és, en aquests moments, lluny del seu objectiu. Cada vegada més constatem la manipulació partidista del mitjà, amb els tertulians afins, i l'espanyolització creixent, la pèrdua de qualitat informativa i de programes culturals, manca de programació infantil i juvenil de qualitat, i la febre funció de promoció de la cultura i llengua catalana. És notori que les xarxes, cada vegada més, van plenes de crítiques negatives cap els mitjans públics.

Programes com Més 3/24 han deixat de mostrar l'opinió dels espectadors i és llastimosa la repetició de tertulians amb el mateix color polític. no cal dir Tot es mou, Faqs, Planta Baixa,... n'estem tips!!

Aquesta manipulació de la informació té unes conseqüències gravíssimes en la població. Volem una informació independent dels poders polítics i econòmics i una gestió professionalitzada. Un país que clama per la independència, amb exiliats, imputats i indultats parcials, no pot emmascarar i obviar la informació "de casa". És força conegut el tracte d'invisibilitat cap el President Puigdemont, els exiliats i el Consell per la República. Una mostra ha estat la "Travessa per la Llibertat", que ha fet en Jordi Turull, fina ara pres polític, i que ha passat desapercebuda pels mitjans públics.

Pensem que aquesta opinió, no tan sols és dels membres que formen part de l'assemblea comarcal ANC Anoia (que és qui ha elaborat el comunicat), sinó de moltíssima gent que percep aquesta gran regressió dels nostres mitjans públics.

Atentament