Opinió

El fanal

Com tira el barri! Això és impressionant. Aquest mes han començat les obres a la plaça d’Espanya de l’última casa que quedava per arreglar, la que està situada entre cal Martí i cal Calvo, que és del Fornés.

Quan aquesta estigui enllestida, podrem dir que la plaça estarà al punt, com no ho estava de feia més de 50 anys.

Per a mi, és una alegria. Un cau de rates menys i una altra casa arreglada. Arquitectònicament, no hi ha res per salvar, què hi farem! Espero que la facin ben bonica.

Una altra obra que també demanava a crits una intervenció és el solar que estava buit al carrer de Borràs. Un solar dels Rigual, entre l’Espolet i el Sarrà. Anys enrere van tirar a terra la casa i es van quedar sense protegir les parets mitgeres dels veïns, ni cimentar la terra, i l’aigua anant filtrant per tot arreu. Bé, un altre racó de merda menys.

Aquestes obres, al meu entendre, necessàries, tenen un parell d’inconvenients. Un és que no es respecti l’arquitectura autòctona del barri i l’altre és que no es reposin les pedres dels arcs o els serveis municipals que hi havia, com ha passat al carrer de Mossèn Isidre Fàbregas, entre la casa parroquial i l’edifici nou que va bastir el senyor Niñerola. Abans de començar l’obra, hi havia un fanal que curiosament no s’ha reposat i el carrer ha quedat a les fosques, igual com els fanals de sota els porxos, que potser, com que hi ha la llum del restaurant, tampoc no cal tornar-los a posar.