La nevera
És sabut que som el que mengem. La nostra dieta ens aporta tot el que necessita el nostre organisme per viure. Una dieta rica i variada ens dóna lequilibri per aconseguir que el nostre cos tingui totes les vitamines, minerals, sucres, proteïnes, aminoàcids, etc. que li cal per a la vida diària.
La nevera és el temple dels nostres aliments, sense ella no podríem conservar tant els aliments frescos, com els productes preelaborats o precuinats que inunden els aparadors i prestatges dels grans magatzems.
Lhome sempre ha tingut la necessitat demmagatzemar el seu menjar, ja que els aliments, tant els recol·lectats, com els caçats o pescats estan lligats a una estacionalitat i a una vida molt curta per al consum.
Levolució del concepte de conservar per lacció del fred ha evolucionat moltíssim. Hem passat de les coves, a les fresqueres, als armaris amb barres de gel, fins a la creació dels frigorífics, però aquí no sha acabat levolució: congeladors, càmeres que baixen la temperatura en qüestió de minuts, túnels de congelació...
Així doncs, pel que fa lalimentació, la nevera és lànima de la nostra dieta, si algú vingués a casa i ens obrís la nevera, seria com descobrir una part de nosaltres i de la nostra família.
En ella trobaria les evidències de si realment consumim verdura i fruita, cosa tan important per al nostre organisme, o quin tipus de proteïnes posem al cos: varietats de carn, de peix o marisc i si tenim llegums fresques o cuites. També veuria com consumim els làctics, si ho fem per mitjà de llet fresca, si ens decantem més pels iogurts, que afavoreixen la flora intestinal o si triem els saborosos formatges.
Però el nostre frigorífic parlaria també de com ens administrem el temps, el ritme de vida i la inèrcia a la qual aquesta moderna societat ens arrossega, fa que el temps que tenim per invertir en la nostra alimentació i en la cuina sigui cada cop menor. Aquesta mancança de temps ens pot portar a utilitzar menjar semielaborat o llest per menjar. Tot i això, tant en la cuina com en la nostra nevera és necessari una previsió, una planificació, que ens ajuda a ser més assertius a lhora de comprar i a lestalvi de temps.
Poder dedicar un espai breu a preparar plats que ens aguantaran uns quants dies, poder tenir brou congelat o un sofregit, ens evitarà després dedicar molt de temps en el dia a dia.
La nostra nevera diu molt del que mengem, del temps que tenim per cuinar i de com ens organitzem... Què passaria si un dia algú mirés la nostra nevera?
La nevera és el temple dels nostres aliments, sense ella no podríem conservar tant els aliments frescos, com els productes preelaborats o precuinats que inunden els aparadors i prestatges dels grans magatzems.
Lhome sempre ha tingut la necessitat demmagatzemar el seu menjar, ja que els aliments, tant els recol·lectats, com els caçats o pescats estan lligats a una estacionalitat i a una vida molt curta per al consum.
Levolució del concepte de conservar per lacció del fred ha evolucionat moltíssim. Hem passat de les coves, a les fresqueres, als armaris amb barres de gel, fins a la creació dels frigorífics, però aquí no sha acabat levolució: congeladors, càmeres que baixen la temperatura en qüestió de minuts, túnels de congelació...
Així doncs, pel que fa lalimentació, la nevera és lànima de la nostra dieta, si algú vingués a casa i ens obrís la nevera, seria com descobrir una part de nosaltres i de la nostra família.
En ella trobaria les evidències de si realment consumim verdura i fruita, cosa tan important per al nostre organisme, o quin tipus de proteïnes posem al cos: varietats de carn, de peix o marisc i si tenim llegums fresques o cuites. També veuria com consumim els làctics, si ho fem per mitjà de llet fresca, si ens decantem més pels iogurts, que afavoreixen la flora intestinal o si triem els saborosos formatges.
Però el nostre frigorífic parlaria també de com ens administrem el temps, el ritme de vida i la inèrcia a la qual aquesta moderna societat ens arrossega, fa que el temps que tenim per invertir en la nostra alimentació i en la cuina sigui cada cop menor. Aquesta mancança de temps ens pot portar a utilitzar menjar semielaborat o llest per menjar. Tot i això, tant en la cuina com en la nostra nevera és necessari una previsió, una planificació, que ens ajuda a ser més assertius a lhora de comprar i a lestalvi de temps.
Poder dedicar un espai breu a preparar plats que ens aguantaran uns quants dies, poder tenir brou congelat o un sofregit, ens evitarà després dedicar molt de temps en el dia a dia.
La nostra nevera diu molt del que mengem, del temps que tenim per cuinar i de com ens organitzem... Què passaria si un dia algú mirés la nostra nevera?