Opinió

Moto GP al vial de Cavet

Hi ha uns quants posseïdors de motos de gran cilindrada - i de gran sorollada -, que a qualsevol hora del dia, però ben sovint durant la nit, hagin tocat o no les 12:00, travessen el vial de Cavet amb una sonoritat i velocitat pròpies del circuit de Montm

Vull exposar una qüestió que crec que és un gran incordi pels que vivim a tocar o tocant al Vial de Cavet, perquè suposa una contradicció evident per una ciutat que, merescudament, vol ser classificada com una “Smart City” (Ciutat intel·ligent).

Hi ha uns quants posseïdors de motos de gran cilindrada - i de gran sorollada -, que a qualsevol hora del dia, però ben sovint durant la nit, hagin tocat o no les 12:00, travessen el vial de Cavet amb una sonoritat i velocitat pròpies del circuit de Montmeló. Imagino que aquells aparells que en algunes parts del trajecte assenyalen la velocitat a la que circulen els que hi passen a la vora, deuen de ser molt bons perquè en cas contrari ja haurien petat per la sorollada impressionant o per l’excés de velocitat. Si encara funcionen tal vegada és perquè el xip que mesura la velocitat deu de ser de la mateixa família dels que la mesuren a l’esmentat circuit.

Jo visc en un carrer perpendicular al vial, a uns 150 m., i durant la nit em trec els audiòfons que porto per compensar la pèrdua d’oïda. Ho aclareixo i dono aquesta informació personal perquè si amb aquestes limitacions m’eixorden aquests aspirants a Marc Márquez o frustrats per no ser-ho, imagino que els que viuen amb la vorera que ja toca amb el vial deuen d’estar a punt del suïcidi o de l’intent d’agressió a aquests brètols. Sigui o no casualitat, el cert és que és en les cases que donen directament al vial és en les que hi han més cartells de EN VENDA.
Jo faig tot el que puc: Quan els sento desitjo amb totes les meves forces i de tot cor: “Que s’estimbi, que s’estimbi!!!!”. Entenem-nos, no els desitjo que prenguin mal, però sí que tinguin un ensurt similar a aquelles persones que abusen de l’alcohol i el tabac i un dia pateixen un infart del que se’n surten fent bondat i poden tornar a ser com abans....Com per sort per ells no tinc facultats de mèdium, els meus desitjos queden en res i ells segueixen fent soroll i circulant a velocitat galàctica.

Quan en la zona s’hi produeix xivarri nocturn durant l’estiu, si passades les 12:00 no s’atura es truca a la Policia Municipal i ràpidament se soluciona. En aquest cas, està clar que no es pot posar permanentment un policia de guàrdia a esperar que passin aquests personatges. Però crec que s’hi podrien posar radars - amb foto - per poder controlar aquests excessos de soroll que molesten, que van lligats als excessos de velocitat que posen en perill a la gent.

‏Entenc que parlar de despeses públiques no ve mai bé, i especialment ara és complicat tocar el tema amb la crisi que estem patint i la que ens espera. Només em pregunto si aquest tipus de despesa podria ser d’aquelles que s’autofinancen al poder-se compensar amb les sancions per infracció.