Opinió

Cases o pisos

Que bé, sembla que no pugui ser, després de tants mesos, poder passejar pel carrer de les Creus. Però no us penseu que això s’hagi acabat. Ara mateix hi ha obres particulars al carrer de Rovira, al carrer de Sant Josep (la famosa que ocupa pràcticament tot el carrer), una altra obra al xamfrà del carrer de Foix amb el carrer del Sindicat, també la macroobra del carrer de la Mare de Déu del Camí, davant l’oficina de la Caixa de Pensions.

Això és bo, els diners corrents –o els crèdits– i el barri s’arregla, i si no hi ha res de nou, a la tardor vinent començaran les obres dels carrers Major, Castlà, Parres, Soldat, Trinquet i Cardenal Vidal i Barraquer.

Després de tants anys d’oblit i d’abandonament, tant per part dels particulars com per part de l’Ajuntament, ja era hora que el Barri Antic recuperés l’esplendor que li pertoca.

Només hi ha un perill i és que, si l’Ajuntament no imposa una normativa estricta, de barri antic no en quedi res, i amb això vull insistir que malgrat ser un barri petit i senzill, no s’hauria de deixar enderrocar cap casa existent.

A la gent del barri ens agrada aquest barri precisament per això, perquè és de cases individuals, fetes cadascuna de manera única i no de blocs de pisos. Volem cases unifamiliars, per seguir sent un barri petit on ens coneixem tots. També és cert que si hi ha un solar buit o un magatzem doncs és evident que els propietaris en vulguin treure el màxim profit i en facin pisos. No obstant, què millor que fer-se una casa per a un mateix?