Opinió

No volem un Fridays For Future Reus organitzat per polítics

Els adults han segrestat aquest moviment juvenil, les decisions no es prenen en assemblees i hi ha un grup organitzador tancat que fa i desfà al seu caprici i que té vincles directes amb un partit polític

Als joves ens preocupa i ens crea un gran malestar que existeixin persones que utilitzen el canvi climàtic en benefici propi o d’algun partit polític; és a dir, que això es converteixi en un pretext per controlar el moviment ecologista. Hauríem desitjat que Fridays for Future Reus fos de debò un moviment de joves. No ens sembla bé que adults amb interessos distints ho organitzin tot i ens tractin com a simple massa adherida, com a titelles sense veu ni vot. Els joves ens hem esforçat molt, i mai no ens hauríem imaginat, quan vam començar a concentrar-nos a la plaça Prim de Reus, que Fridays for Future Reus estaria manipulat i al servei dels polítics.
Els adults han segrestat aquest moviment juvenil, les decisions no es prenen en assemblees i hi ha un grup organitzador tancat que fa i desfà al seu caprici i algun membre d'aquest grup té vincles directes amb un partit polític. Però per desgràcia la gent de catorze anys no tenim mitjans per lluitar contra adults i gent poderosa del món de la política que tenen enganyats els mitjans de comunicació. Així doncs, només ens queda abandonar un moviment que, aquí a Reus, té unes dirigents que no ens deixen participar.
No volem que el moviment impulsat per Greta Thunberg s’acabi podrint, no podem permetre aquesta trampa a Reus. Així no hi haurà manera d’assolir veritables canvis polítics ni econòmics. No volem formar part de Fridays for Future Reus perquè està destruint allò que va néixer com un moviment adolescent de protesta. Ja no ens hi sentim representats. Per això, nombrosos joves activistes de Reus ens hem sentit decebuts i hem optat per deixar el grup. Perquè nosaltres, a diferència dels actuals organitzadors de Fridays for Future Reus, sí estem preocupats pel canvi climàtic.