Opinió

Comiat

En aquests quatre anys a l'ajuntament, he volgut representar a totes aquestes persones que vivim a la ciutat, que no hem nascut aquí però que sentim el municipi com a nostre

Passat quatre anys, ha arribat el moment de tancar una etapa il·lusionant i il·lusionada de la meva vida, un temps en el qual he tingut l'oportunitat de formar part com a regidora a l'ajuntament  de Cambrils.
La meva vida política va començar fa molt temps, gairebé des de la infància en la qual per motius laborals familiars compartia sostre  amb l'Ajuntament d'un poble de Sierra Mágina,  en el qual  el meu pare va ser secretari durant 20 anys. Aquelles parets del Consistori i sobretot l'experiència i l'afecte del meu pare, em van ensenyar a  fer de la política una forma d'entendre la vida. Sempre l'he considerat la com a eix vertebral, per això com a dona m'he implicat individual i col·lectivament de forma profunda, col·laborant amb moviments associatius que han batallat per la igualtat de gènere,  sent aquesta una de les meves majors inquietuds.
Quan vaig tenir als meus tres fills i vaig formar una família, els vaig ensenyar valors de convivència, respecte, tolerància, coresponsabilitat i igualtat.
 És en el si de la família on han de tirar arrels  i aflorar els principis més elementals de la vida per a crear una societat multicultural on tots tinguem les mateixes oportunitats tant en el camp educatiu, com en el món laboral. Si les mares i els pares reforcem les estructures familiars,  estarem construint una societat lliure i respectuosa, en la qual els drets i els deures d'homes i dones estiguin a la mateixa altura.
Dels sis anys que porto a Catalunya, quatre els he passat sent regidora a l'Ajuntament de Cambrils, sens dubte, una de les ciutats amb més encant que he conegut.
Un dels moments que recordo amb més intensitat nouvinguda a Cambrils, va ser l'experiència viscuda amb una associació dedicada a ajudar famílies desfavorides econòmicament en el nostre municipi. Famílies vingudes d'altres països amb escassos recursos econòmics, famílies cambrilenques sacsejades per la crisi, en definitiva, persones nascudes a Cambrils, persones d'altres països establertes a Cambrils, persones que com jo, hem vingut fins aquí per l'un o l'altre motiu i que ens sentim “cambrilencs fins a la medul·la.”
En aquests quatre anys a l'ajuntament, he volgut representar a totes aquestes persones que vivim a la ciutat, que no hem nascut aquí però que sentim el municipi com a nostre.
Aquesta associació  em va fer veure era l'altra cara de la moneda, l'amarga, del Cambrils turístic de sol i platja que jo vaig conèixer,  la ciutat que em va enamorar, em va enganxar i em va empènyer a presentar-me a les eleccions municipals de 2015.
Ara, tanco etapa, però això no significa que abandoni la política. Tot el contrari, faig un punt i seguit en la meva vida.
Quan vaig canviar de ciutat, de Còrdova a Cambrils, jo no vaig canviar per a res, continuava sent la mateixa. Ara ocorre igual, deixo de ser regidora però continuaré sent la mateixa persona compromesa amb la meva ciutat, compromesa amb la Cultura, amb majúscula, senyal d'identitat indiscutible de qualsevol poble. Continuaré sent una persona solidària. Continuaré sent una dona lluitadora per la igualtat entre homes i dones. Compromís, solidaritat i lluita.
Penso que aquestes tres senzilles paraules serveixen per a  definir a un polític i també serveixen per a definir a una persona.
Aquesta serà la meva forma de continuar fent política a Cambrils com a dona compromesa, lluitadora i solidària.