Opinió

Resposta a l'opinió "Ens fan el llit"

M'agradaria respondre a l'article publicat en la seva revista el passat dia 24 sota el títol "Ens fan el llit"

Afirma l'autor que els grups independentistes a Catalunya han advocat tradicionalment pel diàleg. Revisem breument l'hemeroteca per tal de recordar les seves propostes:

L'exemple més recent el podem veure a La Vanguardia 3-10-18 "Torra da un ultimátum al Gobierno", en essència l'ultimàtum a què es refereix el diari comminava al Presidente Sánchez a convocar un referèndum de secessió en el brevíssim termini d'un mes.

Sent president de la Generalitat Puigdemont, el diari Ara en la seva edició del dia 29-09-16 resumia en una sola frase el full de ruta presentat al Parlament, en els següents termes: "o referèndum o referèndum".

El tercer exemple ho recull el diari El País en la seva edició del dia 24-10-12 on es fa ressò de la resposta del llavors president Rajoy, en el context d'una pregunta parlamentària, sobre l'entrevista amb el President Mas, aquest li havia plantejat "el diàleg" en els següents termes: "o pacte fiscal o atenguis a les conseqüències". Les conseqüències, com s'ha vist després, era la via unilateral.

Els tres exemples anteriors són suficients per il·lustrar adequadament el concepte que del "diàleg" tenen els grups independentistes.