Opinió

Per què fem Primàries? Per què és important que t'inscriguis com a votant?

No volem més política de despatxos, volem votar i decidir-ho tot

Primàries ha nascut amb dos objectius:
1) Anar units per guanyar i complir amb el mandat democràtic de l’1 d’octubre.

2) Canviar la forma de fer política.

1)Anar units per guanyar i per complir el mandat democràtic de materialitzar la independència.
L’excepcionalitat de la situació política actual i la repressió en què vivim fa que ens haguem de posicionar i treballar per aconseguir fer una proposta de regeneració democràtica que posi fi al condicionament actual dels partits polítics independentistes a l’estat espanyol.
Mitjançant Primàries Cambrils volem posar en valor el capital polític de la ciutadania i participar a les eleccions municipals de maig del 2019 d’una manera innovadora, inclusiva i transparent.
Proposem que tothom, tant si és representant d’un partit polític com si no n’és, es pugui presentar a les llistes electorals municipals. A dia d’avui, a Cambrils, ja som més de 200 votants, més dels que mai han participat en cap de les primàries que fan els altres partits.
El dia 23 de febrer, tots aquests votants podran triar els membres la llista de Primàries Cambrils que es presentarà a les eleccions municipals. Per poder formar part d’aquesta llista, caldrà haver-se inscrit com a candidat abans del 7 de febrer, i signar el Segell Republicà, requisits que garantiran el compromís d’aquests candidats amb el mandat sorgit del Referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre de 2017.
La nostra prioritat, a més de presentar un programa il·lusionant per la nostra ciutat, és que Cambrils, en el moment que es provoqui una situació similar a la del 3 d’octubre del 2017, es pugui sumar a 947 alcaldes de tot Catalunya que estiguin disposats a fer efectiva la independència.
Si, tot i haver parlat amb ells fins l’últim moment, els partits independentistes cambrilencs decideixen no presentar una llista conjunta -que estem segurs que garantiria ser la llista més votada- ni tampoc participar en el procés de Primàries, nosaltres treballarem per tal que cap vot per la independència es quedi a casa. A Cambrils tots sabem molt bé que si no es mobilitza tot el vot independentista i si aquest no va el màxim d’unit possible, l’Ajuntament pot caure en mans dels partits del bloc del 155. Primàries Cambrils no és una altra opció política, és un instrument per aconseguir la unitat i la majoria independentista.-

2)Canviar la forma de fer política.
Primàries Cambrils, com a part integrant de Primàries Catalunya, és el mecanisme que facilitarà tenir una altra manera de fer política on no hi hagi impunitat si no es compleix el mandat rebut dels electors. No es pot faltar més a la democràcia i trencar
la corretja de transmissió que transforma la voluntat popular en acció política. Igual que tots els candidats hauran de signar el Segell Republicà per mostrar el seu compromís amb el mandat de l’1 d’octubre, també hauran d’acceptar el Compromís
ètic, que suposa donar compliment als compromisos de la candidatura, que sempre seran fruit de la participació ciutadana.
No volem més política de despatxos, volem votar i decidir-ho tot. Començant per la composició de les llistes electorals, passant pel programa electoral i acabant per les polítiques que s’hauran d’aplicar des de l’Ajuntament.
Primàries Cambrils és una nova manera de fer política. Una nova cultura política que volem participativa, inclusiva, transparent i respectuosa amb els mandats democràtics sorgits dels seus electors.