Opinió

La gent i els polítics

Fa uns dies, sentint declaracions de polítics dels nostres em va venir al cap aquella situació; perquè?, perquè ja fa molt temps que malfio dels polítics professionals, els que han tingut des de sempre la política com el seu modus vivendi

En plena dictadura van venir al poble una colla de "senyorassos" tots mudats i amb uns grans cotxes negres; devien ser el "gobernador civil y jefe provincial del movimiento" i altres personatges del "régimen". Jo, com la resta de la canalla de l'escola ho vaig veure en primera fila perquè els mestres ens van arrenglerar per fer-los els honors. Van arribar, van prometre a tort i a dret i van marxar rabent. Pujaven als cotxes quan vaig sentir una frase que em va impactar: "venga, vamos a repartir cacahuetes a otro sitio".

Fa uns dies, sentint declaracions de polítics dels nostres em va venir al cap aquella situació; perquè?, perquè ja fa molt temps que malfio dels polítics professionals, els que han tingut des de sempre la política com el seu modus vivendi i que sembla que facin això: repartir cacauets perquè la gent estiguem contents i perquè, parlant amb perdó, no emprenyem gaire i ells puguin anar fent. D'ençà que va començar el nomenat "procés" ha estat la gent qui hem empès, hem tibat, i hem remat i els polítics s'han vist obligats a seguir per no perdre pistonada. Els majors avenços han estat per la gent i, en tot cas, pels polítics sobrevinguts i no professionals. Ens queixem que "meseta" enllà no han entès que això és cosa de la gent; probablement molts polítics del país tampoc no ho hagin entès. Quan ho entenguin probablement ja serà tard, per a ells.