Opinió

Fem República des de Cambrils

La nostra República catalana és municipalista i arrenca en les nostres ciutats i viles

El passat 21 de desembre, els catalans, compromesos com sempre amb les urnes, vam decidir el futur que desitjàvem pel nostre país. El resultat va marcar un full de ruta clar i contundent que passa pel rebuig al 155, el retorn a casa dels nostres presos polítics i exiliats, la recuperació immediata de les nostres institucions, el reconeixement del nostre govern legítim i la construcció de la República.

La nostra República catalana és modernitzadora i compromesa amb el progrés social. La nostra República catalana garanteix la igualtat d’oportunitats i la cohesió social. La nostra República catalana és fruit de l’entesa, el respecte i el diàleg, tots ells basats en el seu teixit social i econòmic, el treball conjunt i la intel·ligència col·lectiva. La nostra República catalana és municipalista i arrenca en les nostres ciutats i viles.

I amb aquest compromís hem estat treballant des d’ERC-Avancem en la tasca de govern del nostre municipi. L’atenció a les persones en la construcció de la societat del benestar, l’ensenyament, el desenvolupament econòmic de Cambrils i la transparència han estat, són i seran els pilars fonamentals de l’actuació del nostre grup. Encara més que això, han esdevingut la nostra vocació d’actuació dia a dia.

Cambrils registra, a data de desembre, 2773 aturats, dels quals més d’un 30% correspon a persones aturades de llarga durada (més d’un any). Davant d’aquest escenari de desocupació, l’Ajuntament de Cambrils ha decidit per primer cop dur a terme als primers Plans d’Ocupació Municipal finançats íntegrament per l’Ajuntament. D’aquesta manera es dobla l’aportació del pressupost municipal destinat a Polítiques Actives d’Ocupació. Tenint en compte els sectors més afectats i les necessitats del municipi, les 14 noves contractacions realitzades s’han destinat a la realització d’actuacions de millora i manteniment de diferents espais de la via pública de Cambrils.

Val a dir que aquest programa complementa als que es venen desenvolupant, des de ja fa molts anys, amb les convocatòries del Servei d’Ocupació de Catalunya i que enguany ocuparan un total de 18 persones a afegir a les anteriorment esmentades. Creiem en aquesta eina, que combina formació i treball, per contribuir a rebaixar la taxa d’atur, millora l’ocupabilitat de les persones amb més dificultats i alhora duu a terme projectes d’interès col·lectiu.

Amb aquest mateix esperit treballem a l’àrea de Polítiques Actives d’Ocupació en la resta de línies de treball: formació professionalitzadora, ocupació per a joves i programes transversals, entre altres. I compromesos amb un dels altres pilars bàsics com és del de l’Educació, continuem treballant. Hem invertit, el 2017, al voltant de 100.000 € als centres formatius en millores en les seves infraestructures. Treballem per tal de fer accessibles les llars, Escola de Música i Escola Rosa dels Vents, treballant en dues línies: reducció de preus dels serveis i augment de les bonificacions per aquells col·lectius més desafavorits. Vetllem per una educació de qualitat i amb atenció a la diversitat de la que ja disposa el nostre municipi, tot gràcies a l’ampli ventall de professionals i comunitat educativa.

Construïm un municipi que lluita contra l’atur.

Construïm un municipi sobre la cimentació d’un ensenyament accessible i de qualitat.

Construïm República, amb l’esforç de tots plegats.