Opinió

La nàutica: atracció turística i oportunitat de negoci

Cambrils és sinònim de bona  gastronomia, turisme de qualitat, destinació de sol i platja i oferta cultural. Però també de passió per la nàutica. Un sector econòmic consolidat pel qual el municipi aposta per tal d’expandir les seves potencialitats com a motor clau de creació de riquesa i ocupació. En definitiva, un món que contribueix a complementar la naturalesa i la realitat de la nostra ciutat.
El repte rau en convertir el sector nàutic en una nova oferta turística. Com a societat, tenim per davant una valuosa oportunitat de negoci, capaç de diversificar i especialitzar el model turístic existent i la possibilitat de regenerar l’actual estructura econòmica local. Alhora, igual d’important és fomentar la cultura per la mar i els seus recursos en un enclavament costaner de la talla de Cambrils que té totes les cartes a favor: dotat de les condicions geogràfiques i climatològiques adequades, més de set quilòmetres de platja, la presència del Club Nàutic, l’Estació Nàutica i la Confraria de Pescadors a tocar del port. Les sinergies que tots aquests actors posen en marxa projecten una imatge de la façana marítima, que esdevé un actiu principal a l’hora de posicionar la marca Cambrils.

Som gent de mar i per tant no podem viure d’esquena a ella. Cal acostar la nàutica a totes aquelles persones que mostren un interès i una motivació, i que puguin gaudir-la a través de la navegació, sense necessitat de tenir una embarcació en propietat; fomentant l’activitat nàutica des de la base per formar navegants de futur i alliberar-nos dels prejudicis i estigmes entorn d’aquest sector, considerat per molts com un grup elitista. Estem treballant activament pe tal de canviar aquesta visió errònia. Una tasca pedagògica i una inquietud que compartim tant amb el Club Nàutic com amb l’Estació Nàutica.
És per això, que convençuts d’aquest incalculable recurs al nostre abast, estem disposats a aprofitar-lo i potenciar-lo al màxim participant, un any més, en la Fira Marítima Costa Daurada –que enguany assoleix una dècada d’història-. Creiem en el format fira per les seves positives repercussions econòmiques, com a eina de posicionament estratègic dins del territori, i per la singularitat que reporta en el marc dels mercats municipals. Una fira, que en aquest cas, ens permet atorgar notorietat al municipi i transmetre al visitant la nostra identitat i valors.

Des de l’actual equip de govern, juntament amb el compromís i col·laboració del Club Nàutic i l’Estació Nàutica de Cambrils, així com el món empresarial; apostem per seguir ampliant horitzons, trobar punts de convergència i crear línies d’actuació i desenvolupament que ofereixin al conjunt del municipi, als diferents agents econòmics i a la ciutadania els beneficis que només un recurs natural com és la mar pot fer-ho.