Opinió

Comerç de Nit #Cambrils, oportunitat indiscutible per fer ciutat

Cambrils és una ciutat acollidora, dinàmica i singular. El ric teixit comercial li dóna en part aquest caràcter. Ho pensava durant la presentació de la quarta edició de Comerç de Nit #Cambrils.

Més enllà d’una jornada de compres, la proposta del dissabte 30 suposa una experiència especial i única. Conjugar música, dansa, espectacles amb comerç i restauració -en definitiva, ingredients tots de la nostra cultura mediterrània- en un únic programa ens permet no només atreure visitants amb una proposta lluïda sinó, sobretot, explicar qui som i com volem ser com a ciutat.

El comerç de proximitat fa ciutat cada dia de l’any, cohesiona. Dissabte tindran l’ocasió de presentar les novetats per a la primavera/estiu 2016, de fer gala dels seus serveis i de l’atenció que ens dispensen a diari. El Comerç de Nit suposa, doncs, una oportunitat de situar l’oferta de proximitat al mapa comercial i difondre, els valors de la proximitat.

Indubtablement, ens ajuda a promocionar la ciutat com una destinació turística complerta. L’atractiu de la proposta, combinada amb altres actes com la Setmana de la Vela, fa que resulti adequada tant pels propietaris de segona residència, com els visitants de ciutats de l’entorn o els turistes de la Costa Daurada. I perquè no, és també l’ocasió de retrobar-nos tots al carrer i sentir-nos orgullosos dels nostres valors com a municipi.

La marca Cambrils la generem entre tots i totes. Crec fermament que com a administració hem de donar suport a les iniciatives sorgides de la societat civil, com és el Comerç de Nit, i en especial, ho hem de fer encara amb més intensitat si aquestes iniciatives ens permeten crear sinergies de treball conjunt.

Així passa amb el Comerç de Nit, en què Promoció econòmica, comerciants de la UB i la Xarxa el Port, a més de Petits luxes, organitzadors de les activitats culturals, i l’empresa Cambrils/Hyundai ens hem arromangat per preparar aquesta nit, la quarta que celebrarem.

Veient el programa, no tinc dubte que, visitants i vilatans, gaudiran dissabte d’una vivència extraordinària passejant pels nostres carrers, acompanyats pel so de la música o el moment únic d’una representació en viu, tastant la nostra oferta gastronòmica, xafardejant en botigues i delectant-se amb el nostre paisatge. I si generem un bon record, segur que acaben tornant.

Ana López
Regidora Promoció Econòmica, Participació Ciutadana, Cooperació i Solidaritat Ajuntament de Cambrils